Саничани: Градска управа Приједор контролише излов рибе

Замјеник градоначелника Приједора Жарко Ковачевић најавио је данас да у понедјељак, 8. новембра, у рибњаку "Саничани" у стечају почиње излов који ће контролисати Градска управа. Ковачевић је навео да ће излов вршити радници овог предузећа у стечају уз три-четири човјека која ће делегирати Градска управа ради контроле самог излова.

петак, 5 новембра, 2021 / 15:34

"Надамо се да ћемо успјети да извршимо неформалну контролу тог процеса, да неће бити, да не кажем, јавашлука и неких недозвољених радњи и да ће све бити у најбољем реду", рекао је Ковачевић новинарима приликом обиласка рибњака.

Он је истакао да је овај рибњак један хроничан проблем, али и велики потенцијал.

"Нама је у интересу да пословање буде онакво какво треба бити, да почнемо да стварамо приход, а не константне губитке", рекао је Ковачевић.

Он је навео да Градска управа у овом процесу може учествовати само неформално зато што је приватна компанија власник, али је истакао да све што се дешава на подручју Приједора, формално и неформално, тиче Градске управе.

"Приходи иду у предузеће. Сазнали смо да су они својим радницима дужни неких 18 до 20 плата и надам се да ће остварени приход од излова бити искориштен за те сврхе", додао је Ковачевић.

Вршилац дужности начелника Одјељења за пољопривреду и рурални развој града Приједора Данијел Егић изјавио је да је у процесу стечаја битно осигурати да насипи буду чврсти и сигурни како не би дошло до неке катастрофе.

"Из овог одјељења ће бити ангажован одређен број људи да припомогну и што се тиче одређене контроле и помоћи у неком пласману те рибе. Већ смо имали контакте са стечајним управником и имамо информације шта се дешава. То је једна обострана корист и локалне заједнице и овог предузећа", навео је Егић.

Он је подсјетио да је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске раније обезбиједило два пута по 20 тона хране за рибу.

"/Скупштина повјерилаца/ била је јуче и договорено је да се настави ова примарна производња. Ми у Градској управи имамо одређене идеје и приједлоге и у сарадњи са Министарством припремамо могућност даљег развоја рибњака", додао је Егић.

Окружни привредни суд у Приједору у марту је покренуо стечај над правним субјектом "Саничани".

Одређене су мјере ради обезбјеђења имовине којима се забрањује стечајном дужнику да без сагласности привременог стечајног управника располаже покретном и непокретном имовином, новчаним средствима и правима стечајног дужника.Оставите одговор