Самсунг се пред судом бори за продају „Галакси таб“-а у Европи

„Самсунг“ ће 25. августа изложити пред судом у Дизелдорфу аргументе у покушају да обори судску забрану продаје свог табличног рачунара „галакси таб 10.1“ у Европи. Забрана је уведена на захтјев америчког гиганта "Епл", који тврди да је "Самсунгов" таблични рачунар копија његовог "ајпеда", преноси Би-Би-Си. "Епл" покушава да издејствује забрану продаје и у Холандији, јединој […]

уторак, 16 августа, 2011 / 06:48

„Самсунг“ ће 25. августа изложити пред судом у Дизелдорфу аргументе у покушају да обори судску забрану продаје свог табличног рачунара „галакси таб 10.1“ у Европи.

Забрана је уведена на захтјев америчког гиганта "Епл", који тврди да је "Самсунгов" таблични рачунар копија његовог "ајпеда", преноси Би-Би-Си.

"Епл" покушава да издејствује забрану продаје и у Холандији, јединој европској земљи која није покривена претходном одлуком суда.

У овом тренутку, "Самсунгу" је забрањено даувози, промовише и продаје свој таблични рачунар у већем дијелу ЕУ.

Поједине радње у понуди и даље имају "галакси таб 10.1", пошто судска забрана не обухвата треће стране које тај уређај још имају на залихама.

"Епл" тврди да је "Самсунг" ископирао његов дизајн и прекршио бројне заштићене патенте у вези са екраном осјетљивим на додир и софтвером за гледање фотографија.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *