Самобезобразлук: РТС емитовала карту Косова као државе

Звучи невјероватно, али јавни сервис је приказао латиничу карту тзв. Југоисточне Европе на којој је Косово потписано и омеђено границама какве важе за суверене државе. Лако би се могло помислити да је у питању намјерна фотомонтажа, којој је циљ да блати националну ртв-кућу Србије, да тај прилог са том и таквом картом није заиста могуће […]

среда, 11 децембра, 2013 / 10:44

Звучи невјероватно, али јавни сервис је приказао латиничу карту тзв. Југоисточне Европе на којој је Косово потписано и омеђено границама какве важе за суверене државе.

Лако би се могло помислити да је у питању намјерна фотомонтажа, којој је циљ да блати националну ртв-кућу Србије, да тај прилог са том и таквом картом није заиста могуће видјети у видеу на званичној страници Радио-телевизије Србије.

Овом приликом се поново показује да су темељи Србије и српског народа најтрулији у Београду, прецизније у умовима интелектуалне и политичке елите која је метастазирала из постсоцијализма у главну препреку оздрављења Србије и Срба у цјелини.

Ни један јавни сервис у окружењу не би емитовао садржај који се коси са званичном државном политиком, а и ако би се десило нешто слично у форми ненамјерне грешке из незнања, уредник или новинар који би то допустио, сносио би посљедице у виду отказа.

РТРС, са друге стране, још увијек емитује готово искључиво латиничне титлове страних филмова и серија, али тешко да некоме пада на памет да Брчко искључи са карте Републике Српске, без обзира што су то актуелни носиоци политичке власти капитулантски потписали и Брчко предали већ одавно.

Биће да умове у Београду треба добрано провјетрити и непремостиво труле поклонити Приштини или Загребу, којима свеједно нагињу у класичном примјеру самоунижавања. Једини је проблем што ти Београђани који то чине, самоупљувавањем најчешће не угрожавају себе, већ управо нас у Републици Српској или наше сународнике у Вуковару или Косовској Митровици.

Кад ћемо се сложити да је неко превршио сваку мјеру?0 КОМЕНТАРА