Само у Требињу: Ликовна колонија у Дому пензионера

У требињском Дому пензионера синоћ је отворена 7. Међународна ликовна колонија "Ластва – Требиње 2012", која је ове године окупила 14 сликара, од којих осам из Русије. Вршилац дужности градоначелника Требиња Доброслав Ћук рекао је да је ова ликовна колонија од 2005. године препознатљив догађај у оквиру Требињских љетних свечаности. Оснивач колоније, академска сликарка Радмила […]

понедељак, 6 августа, 2012 / 11:46

У требињском Дому пензионера синоћ је отворена 7. Међународна ликовна колонија "Ластва – Требиње 2012", која је ове године окупила 14 сликара, од којих осам из Русије.

Вршилац дужности градоначелника Требиња Доброслав Ћук рекао је да је ова ликовна колонија од 2005. године препознатљив догађај у оквиру Требињских љетних свечаности.

Оснивач колоније, академска сликарка Радмила Лиздек истакла је да ће сликари до 13. августа боравити и стварати у Дому пензионера, а да ће посљедњег дана колоније бити организована изложба насталих радова, у Дучићевој улици у Требињу.

"Слике ће остати трајно у фундусу колоније. Сликари ће поклонити још по једно дјело, која ће се продавати на завршној изложби, а новац ће бити уплаћен за лијечење једанаестогодишњег Миљана Шапурића из Требиња", рекла је Лиздекова.Оставите одговор