Само није јасно кога: Бакир наставља са потребом „наоружавања“

Удружење „Седма муслиманска витешка ослободилачка бригада“ обиљежило је 26 година од формирања ове бригаде, на којој је Бакир Изетбеговић је рекао да се „Босна и Херцеговине мора наоружавати или ће, ако буде слаба, бити лаган плијен“.

недеља, 18 новембра, 2018 / 12:58

Након обиласка и пријема за чланове породица шехида, те посјете мезару рахметли Алије Изетбеговића, данас је у спортској дворани Билмишће одржана централна свечаност.

Свечаности су између осталих присуствовали и предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић, и предсједавајући Заступничког дома Парламентарне Скупштине БиХ Шефик Џаферовић.

„Сиромашни сусједи, Србија и Хрватска, троше новац на скупо оружје. Видите те ракетне системе и авионе по Србији и Хрватској, а ми у свему томе морамо држати баланс. Ако будемо слаби, ако процијене да смо слаби, бит ћемо им лаган плијен“, казао је Изетбеговић и додао да је БиХ на правом путу у вези с наоружавањем.

„Шанса је у намјенској производњи. Ових дана завршавамо пушку, ускоро ћемо кренути с хаубицама и дроновима, радимо све врсте муниције, вишецијевне бацаче… Када сам казао да ћемо јачати намјенску производњу за комерцијалне потребе и тржиште и за не дај Боже одмах су се забринули у Београду. Млади Изетбеговић се усудио пријетити да ће се бранити БиХ“, поручио је Изетбеговић, поздрављен овацијама присутних.

Заложио се за „јединство патриота“, како се више не би поновила 1992. година.

„Срби се уједињују прко Београда и цркве, Хрвати преко ХНС-а, а само Бошњаци причају о додатном разједињавању. Ја их поново позивам да то не раде и да направимо пробосански блок који ће све ове силе држати под контролом. Нека престану с унутарбошњачком препирком и свађом“, додао је Изетбеговић.

Иначе, током обраћања Амира Кубуре, предсједника Удружења Седме муслиманске бригаде Зеница, забиљежен је мањи инцидент.

“ Амире, видите ли ко Вам сједи у првим редовима? Срамота! Ја сам ишао први на линију, а данас имамо велико ништа од свега тога“, викао је с трибина огорчени борац, негодујући због присуства оних, како је казао, “који су криви што су борци данас на маргинама и боре се за своја права на улици”.Оставите одговор