Само латиницом и без звјездице: Џафи незаконито третира Косово и Метохију као државу

Има ли пилота у авиону? Милорад Додик, односно служба Српског члана, није се огласила од Васкрса, па некажњено, макар реакцијом, пролазе формулације "Предсједавајући Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић разговарао са премијером Косова Албином Куртијем".

субота, 23 маја, 2020 / 11:56

Џаферовићева служба за медије дио територије који се, обзиром да Дејтонска БиХ не признаје тај НАТО-нарко парадржавуљак настао агресијом и мимо Повеље УН, званично у Сарајеву зове и мора писати као "Косово и Метохија".

Но, без обзира што се име јужне покрајине Србије у званичном извјештају помиње чак пет пута, пишу га "Косово" и то чак и без чувене "звјездице" Ивице Дачића.

Док се Додикова служба не појави на послу и почне дјеловати у маниру "Чувара Српске", барем да муслимански чланови додају звјездицу на Косово*, испод поднаслова дајемо вам на увид Џафијево саопштење.

Додикова служба одрадила Васкрс, забушава за Рамазан?

Симптоматично, дошло је само латиницом, дан пошто је честитао мултиетничке баљезгарије и пошто је на два писма обзнанио путем своје прес службе да је, такође телефоном, ћакулао са премијером Републике Ирске Леом Вараткаром.

Исти дан је (22.05.2020.) отишла најава да Љиљан Комшић полаже цвијеће у знак сјећања на "Тузланске Маркале" у три варијанте, док је Шефко Газиместанско саопштење и саучешће Пакистану због пада путничког авиона послао искључиво латиницом.

Можда је, пошто су та саопштења дошла касније, то посљедица јер је судски тумач за српски језик утекао раније са посла? Или се на њему није ни појавио? Будући да служба српског члана данас није честитала Бајрам као муслимански чланови, а јесте Васкрс, стиче се дојам да је ово друго.

Без преговора – слоган Куртијевог покрета

Од језичких ствари, за (психо)анализу је и то што Аљбина Куртија пишу као Албина, а и уз навике да Српску зову "еРеС" и у мушком роду (пошто им је све изведено од именице Србин толико мрско да не могу ни да изговоре), тако су и Сједињене Америчке Државе које су главни спонзор чаршијске политике по аутоматизму избиљежили у формулацији "уз подршку САД-а".

Новог Сада, Маркиз де Сада?

"Тема телефонског разговора, на иницијативу премијера Куртија, била је економска сарадња Босне и Херцеговине и Косова након укидања такси за производе из наше земље.

Предсједавајући Џаферовић је поздравио ову одлуку косовских власти, оцијенивши је значајном за привреду Босне и Херцеговине.

Нагласио је да је, без обзира што питање признања Косова није ријешено, јер о томе у Босни и Херцеговини не постоји консензус, потребно унаприједити економску сарадњу и поједноставити процедуре за слободан проток људи, роба, услуга и капитала.

Саговорници су се сагласили да је неприхватљиво да Босна и Херцеговина и Косово у том погледу имају најригиднији однос у регији.

Предсједавајући Џаферовић је нагласио да подржава дијалог Србије и Косова под окриљем ЕУ и уз подршку САД-а, с надом да ће то довести до коначног рјешења."Оставите одговор