Само да не буде фарса: Гламочак поздравља оптужницу против Дудаковића

Потпредсједник Српске демократске стране Недељко Гламочак поздравио је данашњу одлуку Тужилаштва БиХ које је подигло оптужницу против Атифа Дудаковића и 16 припадника 5. корпуса такозване Армије Републике БиХ за злочине против човјечности.

петак, 12 октобра, 2018 / 14:44

– Међутим, знајући како су окончани неки ранији процеси за ратне злочине над српским становништвом у БиХ, са зебњом пратим све што се дешава у случају Дудаковић и упозоравам Суд и Тужилаштво БиХ да овај предмет не смије да се претвори у још једну правосудну фарсу – истиче Гламочак.

Он додаје да Атиф Дудаковић и његова дружина морају да одговарају за убиства, прогоне и злостављање цивила и ратних заробљеника, као и за уништење православних храмова током грађанског рата у БиХ. О томе говоре свједоци злочина, докуметација, као и видео снимци за које знају сви грађани у БиХ.

– Послије бројних пресуда правосуђа БиХ које су изазвале огорчење српског народа у БиХ, Суд и Тужилаштво БиХ тешко могу да поправе свој углед и сачувају образ. Али, процес против Дудаковића можда је њихова посљедња велика прилика да покажу да им је бар мало стало до истине, правде и правичности. Зато не смију да попусте под очигледним притиском бошњачке политичке јавности која није навикнута на то да за ратне злочине над Србима одговарају њихови генерали – каже Гламочак.