Сами себе Заплићемо

Међународни фестивал младог глумца „Заплет 02“ почиње вечерас џез концертом. Наступа њемачки џез трио, Дас Капитал, који је прије овог наступа свирао у Сарајеву у оквиру фестивала МЕСС. Већ од самог оснивања 2002. године, овај трио је привукао пажњу европске публике. Оно што овај бенд чини атрактивним је комбинација репертоара великог њемачког композитора Ханса Еизлера, […]

понедељак, октобар 18, 2010 / 17:19

Међународни фестивал младог глумца „Заплет 02“ почиње вечерас џез концертом.

Наступа њемачки џез трио, Дас Капитал, који је прије овог наступа свирао у Сарајеву у оквиру фестивала МЕСС. Већ од самог оснивања 2002. године, овај трио је привукао пажњу европске публике.

Оно што овај бенд чини атрактивним је комбинација репертоара великог њемачког композитора Ханса Еизлера, са звуком који класични џез спаја са р’н’р-ом, уз соло импровизације.Дас Капитал је свирао на бројним међународним фестивалима, међу којима су Банлие Блое, Џез à Мулхаус, Тактлос Цирих и Џез Д´Ор (златни) Стразбур.

Већ сљедећих дана на  програму “Плејрадио”   уврштене су радио драме младих  домаћих аутора са Академије умјетности у Бањалуци и Београду: "Орсон Велс", "Кључ", "Дневник". За слушање ових радио драма улаз је слободан.Карте за такмичарски програм су пуштене у продају и за њих влада огромно интересовање.

Фестивал траје до 31. октобра, а одржава се у простору Градског позоришта "Јазавац".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *