Самарџић: Ова власт је угасила институције Србије на Косову

Потпредсjедник Демократске странке Србије Слободан Самарџић оптужио је Владу Србије да је споразумом са Приштином издала државне и националне интересе на Косову и Метохији и оцјенио да примјена споразума неће бити могућа. Самарџић је, на ванредној конференцији те странке за новинаре, рекао да је бриселским споразумом довршен круг започет потписивање Споразума о стабилизацији и придруживању […]

субота, април 20, 2013 / 14:59

Потпредсjедник Демократске странке Србије Слободан Самарџић оптужио је Владу Србије да је споразумом са Приштином издала државне и националне интересе на Косову и Метохији и оцјенио да примјена споразума неће бити могућа.

Самарџић је, на ванредној конференцији те странке за новинаре, рекао да је бриселским споразумом довршен круг започет потписивање Споразума о стабилизацији и придруживању са Европском унијом 29. априла 2008. године.

"Оно што је започела једна влада, у врло кратком року завршила је друга, а то је да су само за пет година угашене институције Србије на Косову", оцјенио је Самарџић.

Према његовим ријечима, споразумно се гасе институције Србије на Косову, али се доводе у питање и друге правне гаранције суверенитета Србије у покрајини, као што је резолуција 1244.

Самарџић је рекао да овај споразум није чак ни израз платформе и резолуције који су усвојени у Скупштини Србије, чему се ДСС противила.

"Цео текст споразума је направљен поштујући устав и законе Косова", рекао је Самарџић, цитирајући неке од тачака споразума.

Самарџић је нагласио да и споразум који је постигнут са НАТО и гаранције да некаква војска Косова не може се покретати према сјеверу није у писаној форми, већ се ради о усменом обећању.

"Ово је било замајавање српске јавности, једно велико ништа", истакао је Самарџић.

Самарџић је оцјенио да је од Срба са сјевера Косова стигла најбоља реакција, који су свјесни да их је Београд "пустио низ воду".

Они ће у понедељак основати Заједницу скупштина општина на сјеверу и наставити своју борбу, а ДСС ће им се придружити у тој борби која неће бити ни кратка, ни лака, рекао је Самарџић и истакао да примјена споразума на терену неће бити могућа.

Самарџић је најавио да ће ДСС у понедељак у 15 сати организовати протестну шетњу до зграде Ваде Србије гдје ће бити предата листа захтјева.0 КОМЕНТАРА

 1. Избори у Србији су тако одредили, нема права нико сад оптуживати ове што су на власти, кад су претходници били ужас живи, а што нису побједиле опције Коштунице или Двери или СРС то треба сам народ у Србији питати.

  Исти ови људи од којих су сада неки на власти, кад су били на другој страни и борили се против издаје, били су пљувани најстрашније и у медијима Србије и у јавности као повратак у деведесете. Ко се сјећа великог протеста против хапшења др Радована Караџића, па сви ови садашњи напредњаци су данима били на тргу окупљени у најдужим протестима у Србији! Владо Ђукановић рецимо, па шта је тад Србија мислила о њима? Да су реакција, поватак у деведесете и слично! Е па сад ви господо што сте раније имали власт преиспитајте себе куда сте то повели Србију тада од 5. октобра!
  Сигуран сам да ни милошевићева Србија не би била ништа другачија и он је имао озбиљне планове за ЕУ!

 2. Симо П. Ороз, 20.04.2013. 19:12:52

  симага, ја знам да теби вагина овлажи на сваки мој коментар…али има вибратор па то тако ријеши, или иди код гинеколога да ријеши твој проблем!
  Не могу ти ја помоћи, не очекуј од мене ништа пичко крајишка, што си побјегла са Романије? Је ли ти била плитка материца?B-)

 3. Од кога да их правдам? Је ли од тебе и твог вука манитог који одавно заговарате експлицитно признавање Косова? па јбт. стварно џаба ти је овлажила, неће те нико, смрдиш и то гадно смрдиш!

Оставите одговор