Салто мортале: Григорије критикује претјерану градњу цркава

Епископ захумско-херцеговачки, владика Григорије, дао је нову изјаву која се мора допасти широј јавности, окренутој ка модернизацији.

петак, октобар 7, 2016 / 09:39

Епископ захумско-херцеговачки, владика Григорије, дао је нову изјаву која се мора допасти широј јавности, окренутој ка модернизацији.

Осврнуо се на стање у друштву, истичући да не треба градити толико цркви, када постоје други, већи проблеми.

"Више пута сам рекао да не треба градити толико цркви, јер имамо болнице у којима нема пешкира, нема папира, гдје је све запуштено, тешко је гледати све то, јер и то је на неки начин одраз наше цркве", рекао је владика Григорије у интервјуу за ТВ Храм.

Додао је да ни школа није онаква каква желимо да буде, а отворено је причао и о многим приватним темама.

Рекао је и да ће упркос бројним критикама наставити да често носи фармерке и облачи се као цивил, те да ће и даље играти фудбал, образлажући то тиме да се не плаши разликовања.

"Пријатно ме изненађује то што је неким људима свеједно како сам обучен, али има и оних који ме стално критикују. За тај весели спорт ми стално приговарају, што идем на терене да играм. Није несвјесно то што носим фармерке и што сам често у цивилу. Испада да сам ја самим тим што сам свештеник светији од оних који нису свештеници, а то је велика обмана и лаж", поручио је владика Григорије. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *