Салмонеом против тумора?!

Салмонела би се могла користити у борби против рака, рекли су британски и италијански научници који су открили да бактерија подстиче имунолошки одговор људског организма на болест. Истражујући колонију бактерије салмонеле узгојене у лабораторији, научници с Универзитетског колеџа у Лондону увидјели су да третирање тумора салмонелом може подстаћи имунолошки одговор који дјелотворно убија ћелије тумора, […]

субота, август 14, 2010 / 16:37

Салмонела би се могла користити у борби против рака, рекли су британски и италијански научници који су открили да бактерија подстиче имунолошки одговор људског организма на болест.

Истражујући колонију бактерије салмонеле узгојене у лабораторији, научници с Универзитетског колеџа у Лондону увидјели су да третирање тумора салмонелом може подстаћи имунолошки одговор који дјелотворно убија ћелије тумора, а спречава и даљи раст карцинома.

Ћелије тумора су посебно опасне јер избјегавају људски имунолошки систем који обично проналази и уништава све абнормалности. Међутим, ћелије тумора нападнуте салмонелом постају "видљиве" људском имунолошком систему и на тај начин незаштићене од напада, преноси "Слободна Европа".

Научници са универзитета у Милану овај су принцип успјешно примијенили код мишева, па се надају експерименту на људима сљедеће године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *