Шаљиво питање, шаљив одговор: Додик поручује нека ухапсе референдум

Предсједник РС Милорад Додик изјавио је данас поводом спекулација медија да би могао да буде ухапшен због одржавања референдума упркос одлуци Уставног суда, да је одговор Тужилаштву – побједа на референдуму.

недеља, септембар 25, 2016 / 12:02

Предсједник РС Милорад Додик изјавио је данас поводом спекулација медија да би могао да буде ухапшен због одржавања референдума упркос одлуци Уставног суда, да је одговор Тужилаштву – побједа на референдуму.

"Ако неко хоће некога да хапси, онда нека хапси читав референдум", рекао је Додик новинарима након што је гласао у Лакташима.

На питање да ли ће Тужилаштво поднети кривичну пријаву протв њега због кршења Устава он је одговорио да је данас "важан, свечарски дан и да ће се вероватно радовати резултатима вечерас, јер је атмосфера таква".

"Сви наредни дани доносе и ово и оно. Видећемо како ће то ићи".

На питање да ли ће онима који су били против одржавања референдума, укључујући премијера и председника Србије, Александра Вучића и Томислава Николића, рећи да су погрешили што су били против, Додик је одговорио да то ником неће рећи.

"Данас је празник и људи широм Републике Српске га доживљавају управо на тај начин", рекао је Додик.

Он сматра да су приговори део уобичајене демократске атмосфере и да сада нису важни колико је важно то што се референдум одржава.

"Ништа га не може и не треба довести у питање, нити бацити било какву љагу", рекао је Додик и поручио да је РС мирна и стабилна и да ће таква остати до краја дана.

Коментаре да је референдум провера пред следеће изборе у РС, Додик је назвао шпекулацијама у предизборној кампањи, подсетивши да је постојало јединство власти и опозиције за одлуку о гласању.

"То што неко калкуше о томе, то ћемо наредних дана, сада је најважније да се референдум одржи", рекао је Додик и изразио задовољство што гласање протиче у мирној атмосфери.

Како је рекао, информације говоре о томе да су сва гласачка места отворена, да нема никаквих проблема у гласању, као и да је излазност већа него што је уобичајено у ово време за редовна гласања на изборима.

"Могу да изразим потпуно задовољство јер ће народ у РС искористити своје право да се определи. Срео сам људе који изражавају радост због прилике да могу да гласају и позивам их све да изађу до краја дана на референдум", поручио је Додик. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *