Сакупљање података о могућностима пословања

БАЊА ЛУКА – Представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске наредних 10 дана прикупљаће податаке од надлежних институција за попуњавање анкета о прописима и пракси у вези покретања пословања на подручју Бањe Луке. Подаци ће се прикупљати и о могућностима добијања грађевинских дозвола, извршења привредних уговора, рјешавања привредних спорова и укњижавања некретнина. […]

недеља, септембар 12, 2010 / 16:51

БАЊА ЛУКА – Представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске наредних 10 дана прикупљаће податаке од надлежних институција за попуњавање анкета о прописима и пракси у вези покретања пословања на подручју Бањe Луке.

Подаци ће се прикупљати и о могућностима добијања грађевинских дозвола, извршења привредних уговора, рјешавања привредних спорова и укњижавања некретнина.

"Прикупљени подаци служиће рангирању града Бања Лука у области повољности покретања пословања и укупне инвестиционе климе", изјавила је портпарол овог министарства Данијела Пејић.

Она је напоменула да ће истраживање бити проведено у 22 града у региону и да ће прикупљени подаци бити уврштени у извјештај "Пословање у југоисточној Европи" /Doing Business South Europe/ Свјетске банке.

"Сврха овог пројекта је да се, прије свега утврде, а потом и уклоне препреке у пословању, као и да се створи повољније окружење за приватни сектор широм региона", навела је Пејићева.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *