Сакашвили признао пораз

Грузијски предсједник Михаил Сакашвили признао је данас пораз свог Јединственог националног покрета на парламентарним изборима у Грузији. „Јасно је да је (опозициони) Грузијски сан освојио већину”, рекао је Сакашвили у говору на телевизији, пренио је АФП.  Сакашвили је додао да као лидер Јединственог националног покрета изјављује да та партија прелази у опозицију. „Ми ћемо као […]

уторак, октобар 2, 2012 / 17:13

Грузијски предсједник Михаил Сакашвили признао је данас пораз свог Јединственог националног покрета на парламентарним изборима у Грузији. „Јасно је да је (опозициони) Грузијски сан освојио већину”, рекао је Сакашвили у говору на телевизији, пренио је АФП.

 Сакашвили је додао да као лидер Јединственог националног покрета изјављује да та партија прелази у опозицију. „Ми ћемо као опозициона снага размишљати о будућности земље и борићемо се да све што је у Грузији изграђено посљедњих година, са становишта њеног развоја, буде сачувано”, рекао је Сакашвили.

 Он је додао да је захваљујући тим достигнућима Грузија постала позната у цијелом свијету. „За мене су били фундаментално неприхваљтиви погледи коалиције Грузијски сан. Међу нама је дубока разлика и ми сматрамо да су њихови погледи крајње неисправни. Али демократија функционише тако да одлуке доноси већина грузијског народа и ми тај избор поштујемо”, рекао је грузијски лидер, пренијели су руски медији.

Сакашвили је истакао да ће као предсједник, у оквирима одређеним уставом, допринијети процесу почетка новог парламента, избору предсједника парламента и формирању нове владе.

 Резултати пребројаних 25,17 одсто гласова показују да опозициони блок милијардера Бидзине Иванишвилија Грузијски сан води на јуче одржаним изборима са 53,19 одсто гласова, док је Јединствени национални покрет добио 41,51 одсто гласова, навела је Централна изборна комисија Грузије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *