Сахрана на мору понизила Бин Ладенову породицу

Један од синова Осаме бин Ладена осудио је убиство вође Ал каиде као „криминално дјело“ и рекао да је његова сахрана на мору понизила читаву породицу, преноси обавјештајни сервис СИТЕ. У изјави која је приписана Омару бин Ладену, четвртом по старости сину Осаме бин Ладена, наводи се да дјеца оснивача Ал каиде задржавају право да […]

среда, мај 11, 2011 / 07:01

Један од синова Осаме бин Ладена осудио је убиство вође Ал каиде као „криминално дјело“ и рекао да је његова сахрана на мору понизила читаву породицу, преноси обавјештајни сервис СИТЕ.

У изјави која је приписана Омару бин Ладену, четвртом по старости сину Осаме бин Ладена, наводи се да дјеца оснивача Ал каиде задржавају право да предузму судску акцију у САД и широм свијета како би се "утврдила права судбина" њиховог "несталог оца".

У овом тренутку не постоји независна потврда аутентичности поруке која је објављена на веб сајту "Абу Валид ал Масри", који пропагира исламистичку идеологију. Неколико стручњака из области милитанте пропаганде сматрају да је текст аутентичан.

"Сматрамо да је амерички предсједник Барак Обама правно одговоран да разјасни судбину нашег оца Осаме бин Ладена, зато што је, са људског и вјерског гледишта, неприхватљиво да се особа таквог значаја и статуса међу народом баци у море, што понижава његову породица и присталице, а такође се провоцирају вјерска осјећања стотина милиона муслимана", наводи се у отвореном писму.

У тексту се додаје да америчка администрација није понудила доказе који би подржали причу о акцији специјалаца у Пакистану. Оцјењује се да је циљ акције било убиство, а не хватање Бин Ладена и додаје да су командоси "пожурили да баце тијело".
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *