Шах: Креће четврто издање Кадетске лиге регије Бања Лука

Кадетска лига регије Бања Лука доживјеће ове школске године своје четврто издање. Први круг биће одигран у недјељу, 7. априла, у Котор Варошу, у просторијама Средњошколског центра "Никола Тесла", са почетком у 10 сати. За титулу екипног шампиона регије бориће се ШК Пролекс (Котор Варош), ШК Козара (Градишка) и двије екипе Школе шаха Скакач из […]

четвртак, 4 априла, 2013 / 10:18

Кадетска лига регије Бања Лука доживјеће ове школске године своје четврто издање. Први круг биће одигран у недјељу, 7. априла, у Котор Варошу, у просторијама Средњошколског центра "Никола Тесла", са почетком у 10 сати.

За титулу екипног шампиона регије бориће се ШК Пролекс (Котор Варош), ШК Козара (Градишка) и двије екипе Школе шаха Скакач из Бање Луке.

Чланови екипа су дјеца предшколског, основношколског и средњошколског узраста, са мјестом пребивалишта у општини из које пријављени тим долази.

Екипе током цијелог такмичења чине шест играча и шест резерви, при чему у екипи могу бити максимално три средњошколца, који ће играти на првим таблама.

Састав екипа је мјешовит, а комбинација броја дјевојчица и дјечака није ограничена.
Темпо је 30 минута по играчу.

а побједу у мечу добијају се три, за неријешено један, а за пораз нула бодова. За побједу у партији добија се један, за неријешено пола, а за пораз нула поена.

Екипни кадетски првак регије Бањалука биће састав који након три круга (у којима је домаћин сваки од пријављених клубова) сакупи највише меч бодова. Њему ће припасти пехар, док ће свим клубовима учесницима бити уручене дипломе. Дипломе ће добити и најуспјешнији такмичари по таблама.

Листа побједника: 2010. – Гамбит (Бања Лука), 2011. – Скакач (Бања Лука), 2012. – Скакач (Бања Лука).