Сага се наставља: Сребренка каже да Вукота врши притисак на министарство

Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију и ја лично већ неколико дана трпимо непримјерен притисак од представника опозиције, који се, ничим изазвани, покушавају легитимисати као странка у поступку „Вулићи против Гранд трејда“.

четвртак, март 8, 2018 / 13:18

Вукота Говедарица је само један у низу који покушава на овај начин добити више медијског простора, и који понавља исте неутемељене оптужбе, на које сам већ одговорила његовом страначком колеги, умјесто да јавно каже откуд толики интерес за овај предмет и да ли су он или партија на чијем је челу, странка у поступку, пошто у списима овог предмета то не стоји, а они се понашају као да јесу. У Министарству се, од кад је господин Говедарица на политичкој сцени, рјешавало много сложенијих предмета него што је овај, али он никад до сада није јавно иступао и отворено заступао једну странку у поступку, због чега и тврдимо да се ради о самопромоцији и политичком притиску на Министарство.

Вукота Говедарица, школујући се за наставника физичког васпитања није изучавао ни процесно ни управно право и не мора знати разлику између процесних и материјалних чињеница, не мора знати ни шта је управни поступак, а шта управни спор.

Није проблем што он лично то не зна, али јесте проблем да као предсједник највеће опозиционе странке, народни посланик и неко ко је кандидат за предсједника Републике Српске, самоувјерено прича о нечему што не разумије и тако покушава обмањути јавност. Вјерујемо да у СДС има стручњака у области права и у области грађења и било би мудро да их је Вукота Говедарица консултовао прије него што је иступио у јавности као да је странка у поступку и показао елементарно незнање. И писмо које је упутио Високом судском и тужилачком савјету говори о његовој неупућености и некомпетентности.

Зарад јефтиних политичких поена и властите промоције предсједник СДС, Вукота Говедарица се умијешао у овај предмет, настављајући да злоупотребљава породицу Вулић и свјесно врши политички притисак на Министарство и на мене лично, и то у дану када је, по пресуди Окружног суда Бањалука, заказана усмена расправа странака у овом предмету.

М И Н И С Т А Р

Сребренка ГолићОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *