Сафира Карахоџић: У Приједору продужено приказивање филма Олуја

Филм "Олуја" о људима протјераним из Крајине 1995. године и о страдању српског народа у Хрватској наставља се приказивати у кину "Козара" у Приједору и у наредних седам дана због великог интересовања, најављено је из приједорског Центра за приказивање филмова.

четвртак, 9 фебруара, 2023 / 09:51

Вршилац дужности директора ове јавне установе Сафира Карахоџић изјавила је данас Срни да за филм и даље влада велико интересовање и да ће због тога играти и даље, још најмање седам дана.

"У првих седам дана, у једној пројекцији дневно, од 2. до 8. фебруара, филм је погледало 788 наших посјетилаца, а од данас игра у новом термину – од 17.00 часова", навела је Карахоџићева.

Цијена улазнице је четири КМ, а резервације се примају путем телефона 052/211-259, као и путем друштвених мрежа "Фејсбук" и "Инстаграм".

У кину се вечерас такође почиње приказивати филм "Титаник" редизајниран у три-де /3Д/ формат и на репертоару је до 15. фебруара од 20.00 часова.

Сала у градском кину у Приједору има 161 сједиште.

"Олуја", режисера Милоша Радуновића, је први филм о овој историјској теми, а премијерно је приказан у Београду и Бањалуци.

"Олуја" је ратна драма испричана из угла обичног човјека Илије, чији лик тумачи Јово Максић. Ријеч је о ратној причи човјека који није бирао рат, али је изабрао да заштити породицу и село у којем је одрастао.