САД: Ревизија 300.000 имигрантских случајева

Администрација америчког предсједника Барака Обаме саопштила је данас да ће против илегалних имиграната, који не представљају опасност по јавност, навјероватније бити укинути процедуре за депортацију. Амерички министар за унутрашња питања Џенет Наполитано најавила је да ће бити извршено око 300 000 случајева илегалних имиграната предвиђених за депортацију. Према претпоставкама, у САД живи око 11 милиона […]

петак, август 19, 2011 / 10:44

Администрација америчког предсједника Барака Обаме саопштила је данас да ће против илегалних имиграната, који не представљају опасност по јавност, навјероватније бити укинути процедуре за депортацију.

Амерички министар за унутрашња питања Џенет Наполитано најавила је да ће бити извршено око 300 000 случајева илегалних имиграната предвиђених за депортацију.

Према претпоставкама, у САД живи око 11 милиона илегалних имиграната, углавном хиспано поријекла.

Нова политика америчке администрације значи да ће бројни илегални имигранти, који су у САД стиглу као дјеца, стекли су средњошколско образовање и желе да оду на факултет или оружане снаге, бити сматрани нижим проритетом депортације.

Наполитано је нагласила да процесуирање сличних случајева само изазива загушење судова, чиме се одвраћају ресурси намијењени за оне који представљају стварну пријетњу по јавност.

У писму упућеном групи сенатора, Наполитано је истакла да ће САД наставити са депортацијом осуђених криминалаца, који немају потребна документа.

Овај поступак Наполитанове поздравили су поборници приједлога названог "Закон из снова".

Овим законом предвиђено је да илегални имигранти, који су у САД стигли као дјеца, имају шансу за добијање пуноправног статуса уколико се опредијеле за високо школско образовање или службу у војсци./

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *