САД поклониле Војсци Србији 17 Хамера

Први потпредсједник Владе Србије Александар Вучић оцјенио је у Чачку да 17 теренских возила типа "хамер” која је Војска Србије добила од САД представља велику вриједност и за ВС и за Србију која се, како је подсјетио, налази у економској кризи. „САД су у војном, одбрамбеном дјелу, један од наших најважнијих партнера и надамо се […]

недеља, септембар 9, 2012 / 15:58

Први потпредсједник Владе Србије Александар Вучић оцјенио је у Чачку да 17 теренских возила типа "хамер” која је Војска Србије добила од САД представља велику вриједност и за ВС и за Србију која се, како је подсјетио, налази у економској кризи.

„САД су у војном, одбрамбеном дјелу, један од наших најважнијих партнера и надамо се да ћемо овакву помоћ САД имати и убудуће, али уз наставак те сарадње морамо радити на побољшању и производњи сопствених капацитета”, рекао је Вучић новинарима у Техничко-ремонтном заводу (ТРЗ) у Чачку, гдје су возила допремљена.

Он је додао да ће највећи дио возила бити упућен у 31. батаљон 3. бригаде копнене војске у Зајечару, други дио у бази Југ, али да ће она прије свега бити коришћена у мировним мисијама широм свијета под окриљем УН.

Амбасадорка САД у Србији Мери Ворлик рекла је да тих 17 возила „укузују на значај сарадње која се стално продубљује између ВС и оружаних снага САД”.

„Знамо да Србија настоји да ојача своје потенцијале и способности како би могла да повећа учешце у мировним операцијама под покровитељством ЕУ и УН, и помоћи ћемо Србији у тим напорима и посвећени смо да учврстимо војну сарадњу наших земаља”, рекла је Ворликова.

Она је додала да је вриједност 17 возила која су допремљена у ТРЗ око три милиона долара и најавила да ће САД поклонити ВС још четири ХМВ возила заједно са опремом за теренске вежбе, вриједне око два милиона долара.

Примопредаји „хамера”, поред Вучића и Ворликове, присуствовао је и начелник Генералштаба ВС Љубиша Диковић, као и руководство ТРЗ-а.Оставите одговор