САД: Петиција да се Сорош прогласи домаћим терористом

Петицију која од администрације америчког предсједника Доналда Трампа захтијева да милијардера Џорџа Сороша (87) и организације које је он основао прогласи домаћим терористима и конфискује им имовину, потписало је више од потребних 100.000 људи.

среда, 6 септембра, 2017 / 12:32

На одјељку сајта Бијеле куће под називом "Ми, људи" ову је петицију поставио корисник с псеудонимом Е. Б. Портал. "Ми, људи" отворен је 2011. године за вријеме претходног америчког предсједника Барака Обаме.

Потписници петиције оптужују Сороша да је основао десетине а можда и стотине организација с јединим циљем да допринесе краху уставне власти. Сорош се оптужује и за "нездрав и неоснован утицај на цијелу Демократску партију и већи дио федералне Владе САД".

Прикупљених 100.000 потписа обавезују америчку администрацију да на петицију одговори, али Вашингтон тајмс подсјећа да Трампова администрација још није одговорила ни на једну петицију која је задовољила тражени услов. Напомиње се да је петиција која захтијева објављивање Трампове пореске пријаве сакупила 1,1 милион потписа, па ништа.

Џорџ Сорош је подржавао предсједничку кандидаткињу Хилари Клинтон.Оставите одговор