САД: Опет педофилија и католички свештеници

ФИЛАДЕЛФИЈА – Двадесет и један католички свештеник суспендован је са посла у америчком граду Филаделфији након што су именовани у правној истрази о злостављању дјеце. Свештеници су суспендовани након објављивања извјештаја Велике пороте у којем су 37 свештеника идентификована као осумњичени. Филаделфијски надбискуп кардинал Џастин Ригали рекао је да је 21 свештеник стављен на листу […]

среда, март 9, 2011 / 09:04

ФИЛАДЕЛФИЈА – Двадесет и један католички свештеник суспендован је са посла у америчком граду Филаделфији након што су именовани у правној истрази о злостављању дјеце.

Свештеници су суспендовани након објављивања извјештаја Велике пороте у којем су 37 свештеника идентификована као осумњичени.

Филаделфијски надбискуп кардинал Џастин Ригали рекао је да је 21 свештеник стављен на листу за суспензију док је у току разматрање њихових случајева.

Он је рекао да му је "заиста жао" због зла" нанесеног жртвама злостављања.

Током протекле седмице, на основу двогодишње истраге Велике пороте изнесене су оптужбе против четворице католичких свештеника и вјероучитеља.

Поротници су, такође утврдили да је савјет, који је надбискупија оформила да би провјерила оптужбе о злостављању након раније спроведене истраге 2005. године, углавном радила на заштити цркве.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *