САД изводи пуч и код куће, допуштајући узурпацију дипломатских представништава Венецуеле

Људи Хуана Гваида, америчке марионете у Венецуели, преузели су контролу над три дипломатска објекта ове земље у САД, рекао је Гваидов представник Карлос Векио.

уторак, 19 марта, 2019 / 11:15

Ово је манир којим је чак и у Сарајеву руља и банда преузимала дипломатска представништва Либије, за вријеме превирања у тој земљи. Будући да је у питању мијешање у унутардржавни сукоб, јасно је да ову акцију не води никакав венецуелански лоби за слободу, већ подржава и спонзорише политика Бијеле куће директно.

Од САД спонзорисана и хушкана опозиција је успјела да преузме контролу над двије зграде које припадају венецуеланском министарству одбране у Вашингтону и над једном конзуларном зградом у Њујорку.

У наредним данима се очекује преузимање контроле и над венецуеланском амбасадом у Вашингтону, додао је Векио.

Предузели смо те кораке да бисмо сачували имовину Венецуеле у овој земљи", рекао је Векио из једне од те три зграде, у којима је са зида уклоњена слика предсједника Николаса Мадура и постављена Гваидова.

САД су повукле све дипломатско особље из Венецуеле прошле седмице.

Гваидо се прогласио за привременог предсједника Венецуеле, до нових избора.

Њега су признале САД и друге западне земље, док Кина и Русија признају Николаса Мадура, који је поново изабран на чело земље на изборима у мају 2018. године.

Опозиција оптужује Мадура да није на легитиман начин однио побједу на тим изборима, врши саботаже електро и водоснадбдијевања широм земље, уз подршку САД које непрестано остављају отворену опцију "хуманитарне војне интервенције".2 КОМЕНТАРА

  1. А истовремено иста те САД и НАТО саопштавају да није вријеме за протесте у Србији.
    Једино ме чуди зашто САД и НАТО пакт нису пружили отворену подршку режиму и убицама Давида Драгичевића.
    Ваљда неће да се петљају у “ унутрашња питања“ или је Мадуро је изгледа једино комунистичко псето које није на платном списку ЦИА.

  2. Hulja, ostaje hulja. Dzubrad koja „vraca prirodne resurse narodu“ od kojeg besomucno krade, do tacke sve opste Bede, kompletnog kolapsa primarnih ljudskih potreba. I za to naravno na neki samo njemu, maduru,poznati razlog su krive USA? U medju vremenu hiljade onih koji nisu deo te krvave klike pesaci u pravcu Mexico-USA granicne linije u potrazi za osnovnim ljudskim dostojanstvom od kojeg ih je ona kriminilna hunta resila. I, tamo ce to i naci, dace im se.
    I ovde je isto, pokradeno, prevareno, podeljeno, a za sve kriva America.
    Boje rob nego grob. Nastavite i dalje da stojite i gledate na uzvisenu pozornicu sa koje vasi izabranici pisaju po vama.