21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

САД би видео-играма да ријеши проблеме у Украјини

Стејт департмент Сједињених Америчких Држава планира да социјалне проблеме украјинског друштва ријеши помоћу "озбиљних видео-игара". У том циљу, америчка амбасада у Кијеву, расписала је конкурс за организације.

петак, 22 маја, 2020 / 10:07

У оквиру пројекта, планирано је да се окупи око 50 стручњака и програмера почетника из Украјине, као и да се за њих организује семинар на тему социјалних питања, за вријеме ког ће његови учесници почети рад на "озбиљним видео-играма".

Предавачи ће бити стручњаци из Украјине и САД, као и представници америчких компанија – произвођача видео-игара, преноси Спутњик.

Стејт департмент планира да за овај пројекат издвоји до 100 хиљада долара. Како се наводи, он ће помоћи уласку америчких компанија у индустрију видео-игара Украјине, као и стварању платформе за сарадњу између програмера из САД и њихових украјинских колега.

У фебруару је Вашингтон саопштио о плановима реализације програма у Украјини, који ће омогућити да се "прошири текући дијалог унутар украјинског друштва" у вези с политичким и социјалним питањима, који је од великог значаја у контексту "евроатлантског развоја" украјинске државе.

"Основни стратешки циљеви су: учвршћивање пословних односа између САД и Украјине путем транспарентне платформе за сарадњу, стварање најбољих услова за пословање, као и рјешавање социјалних проблема Украјине преко припреме ‘озбиљних видео-игара’”, пише у документу.