Са Вишковићем на састанку са текстилцима и кожарима сједио и Лукач

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је у Бањалуци са представницима Привредне коморе Републике Српске и Удружења текстила, коже и обуће.

уторак, 13 априла, 2021 / 18:35

На састанку је разговарано о стању у области производње текстила, коже и обуће у Републици Српској, раду привредних друштава из овог сектора у условима пандемије вируса корона, као и о могућностима подршке даљем унапређењу њиховог пословања.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да је сектор текстила, коже и обуће важан за Републику Српску, те подсјетио да је Влада кроз креирање низа мјера у претходним годинама дала значајан допринос побољшању пословања у овој области.

Предсједник Владе Радован Вишковић нагласио је да Влада Републике Српске остаје чврсто опредијељена да настави да пружа подршку развоју сектора текстила, коже и обуће, као и другим привредним гранама.

На данашњем састанку, саговорници су се сагласили да је сарадња између Владе Републике Српске и Удружења текстила, коже и обуће, односно Привредне коморе Републике Српске, добра, те да постоји простор за њено даље унапређење.

Састанку су, осим предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића, присуствовали и министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић, министарка финансија Зора Видовић и министар унутрашњих послова Драган Лукач.