Са великом сигурношћу: Радојичић кандидат за градоначелника Бање Луке

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бање Луке биће Игор Радојичић, потврђено је Прессу из више извора у врху ове странке, а његово име могло би бити и званично објављено већ у суботу, када ће у Бањој Луци бити одржана градска конференција којој ће присуствовати и лидер странке Милорад Додик.

четвртак, 10 марта, 2016 / 15:23

Унутар ове странке, али и коалиције СНСД-ДНС-СП још трају разговори о кандидатима за све општине и градове у РС, а настоји се постићи сагласност да владајући блок у свим локалним заједницама има заједничке кандидате. Међутим, договор је још далеко. Када је у питању Радојичићева кандидатура, за њу постоји велика подршка, како унутар СНСД-а, тако и цијеле коалиције.

– Досадашња пракса СНСД-а је била да до посљедњег тренутка чека с објавом својих кандидата. Дио странке сматра да то треба урадити и овај пут и сачекати да прво опозиционе странке саопште своје кандидате. Међутим, добар дио се залаже да се раније изађе са Радојичићевом кандидатуром, а неки сматрају да би то требало саопштити већ 12. марта, у суботу, када ће у Банском двору у Бањој Луци бити одржана Градска конференција СНСД-а Бања Лука. Бању Луку ће сви "нападати”, а размишљање опозиције је да им је једино то остало да направе велику штету СНСД-у – казао је за Прес извор из врха ове странке.

Иако се у посљедње вријеме спекулисало да би кандидатуру за Бању Луку могао обновити и бивши градоначелник Драгољуб Давидовић, саговорник Преса објашњава да то тренутно није опција, ни за њега нити за странку.0 КОМЕНТАРА

  1. Неки моји пријатељи из опозиционих странака прижељкивали су Радојичића. Биће интересантна борба између Чавића и Радојичића. Биће ту доста гласова против снсд за Чавића, али и против Чавића. Ако буде изабран Радојичић биће интересантно видјети колико ће бити другачији приступ јавним средствима града. То би му могла бити и добра одскочна даска за будућност. Ако му се поклопи, па Амери помету Додика, могао би преузети већину снсд чланства. Јако је битно да су Радојичић и Васић потврдили оно што овдје коментаришемо годинама, али и даље су чланови организације која личи и на секту за обожавање вође и на организовану мафију. Гаврановић му је знатно отежао, а и ово „разапињање“ др Рачића прави штету.

    Знам дивних људи из Радојичићевог окружења, али се не могу начудити шта ти људи траже у приватној партији „неотесаног“ Додика. Имам респект према њему као писменом, као сјајном студенту ЕТФ, али је саучешће у оном што је Додик направио овом народу неопростиво.

  2. Dakle, pisao sam o tome više puta, Igori je najopasniji, veliki srbomrzac, i vjerujem da je on -novi dašak vjetra kojeg će forsirati i finansirati oni koji su dovezli i ovoga što posija oluju.

    Na sceni je deceniju bio profašistički i teroristički režim , za svoj narod. Rudonja je sirovina, nije ni polusirovina, a tako nas je počistio, izuo iz cipela. Sve je to aminovao sa svojim ciničkim osmijehom , naravno u sebi je cvijetao. Jeste li vi ikada čuli da se ogradio od njegovih zločina i zlodjela.
    Očekujem da će biti gradonačelnik da će ga ustoličiti isti koji su ustoličili i dvorsku ludu. Savjetnik će mu biti, naravno, Nikolaidis, i dosad mu je bio ideja vodilja. Jedne godine sam ih vidio u srdačnom razgovoru u Budvi. Cenili su se od smijeha. Dugo sam imao taj snimak u telefonu.

Оставите одговор