Са све осмјехом: Обама се фоткао на Менделиној сахрани

Већина америчких и британских медија објавила је такозвану "селфи” фотографију предсједника САД Барака Обаме, на којој је он насмијешен са британским премијером Дејвидом Камероном и данском премијерком Хеле Торнинг Шмит, оцјењујући је непримереном за вријеме комеморације Нелсону Мандели. На Твитеру се појавило више фотографија на којој је Обама насмијан и весео док се на комеморацији […]

среда, 11 децембра, 2013 / 17:41

Већина америчких и британских медија објавила је такозвану "селфи” фотографију предсједника САД Барака Обаме, на којој је он насмијешен са британским премијером Дејвидом Камероном и данском премијерком Хеле Торнинг Шмит, оцјењујући је непримереном за вријеме комеморације Нелсону Мандели.

На Твитеру се појавило више фотографија на којој је Обама насмијан и весео док се на комеморацији слика и разговара са премијерком Данске, док поред седи његова супруга Мишел која, како оцјењују медији, очигледно, по изразу лица, не одобрава такво понашање.

"То су свјетски лидери, а не гомила тинејџера који се кикоћу. Зар нису могли да сачекају прије него што почну да се глупирају наоколо", пита британски Индипендент.

Сличан став износе и многи на Твитеру, од тога да Манделин последњи испраћај свакако није мјесто за сликање "селфија", до оцјене да слиједи "сапунска опера код куће" због Обаминог сликања са плавокосом премијерком Данске.

Ријеч године у енглеском – оно кад се сликаш телефоном

"Селфи" је скоро установљени израз за фотографију направљену мобилним телефоном или веб камером, када особа слика саму себе и фотографију постави на друштвене мреже.

Лист Њујорк Дејли Њуз наводи да се на сликама очигледно види да Мишел Обама не одобрава такво понашање свог супруга током комеморативног испраћаја великог борца за права црнаца у Африци, и оцјењује да се само она понашала "свечано", како доликује том тренутку.

Гардијан пише да "ма колико они били познати", нису успјели да одоле да направе “селфи” фотографију на комеморацији.Оставите одговор