С Леотара вила кличе, опрости нам Дубровниче

Када би прекомпоновали цетињску пјесму-доскочицу, наставак би морао бити: То су били Црногорци, све Милови добровољци. Хистеричне реакције читалаца дубровачких сајтова на вијест да се требињски начелник извинио "због свега што нам се догодило и због сваке недужне жртве и сваке штете, па и оне најмање која је нанесена нашим сусједима и граду Дубровнику". Са […]

петак, 20 априла, 2012 / 23:25

Када би прекомпоновали цетињску пјесму-доскочицу, наставак би морао бити: То су били Црногорци, све Милови добровољци.

Хистеричне реакције читалаца дубровачких сајтова на вијест да се требињски начелник извинио "због свега што нам се догодило и због сваке недужне жртве и сваке штете, па и оне најмање која је нанесена нашим сусједима и граду Дубровнику".

Са друге стране, дубровачки начелник је недвосмислено поручио да жали и требињске жртве, али да оне нису исто, јер су околности биле другачије.

Околности су свакако биле другачије. Данас се Србима и Требињу покушава подметнти кукавичје јаје злочина агресорске политике Црне Горе, која је у међувремену доживјела препород, па постала братска земља Хрватској. По односу према Србима далеко гора од неовисне државе Хрватске. И стога им се све опрашта.

Са друге стране, након агресије данас најбољих балканских европљана на Дубровник, нити један српски војник није ни крочио на територију ове општине, док је на територији требињске погинуло на стотине хрватских бојовника.

Жаљење је у дубровачком хотелу "Ексцелсиор" изречено на семинару о прекограничној сарадњи за одрживи туризам које се одржава под покровитељством амбасаде САД у Хрватској и БиХ.

Обични Дубровчани свој бијес искаљују на интернету порукама како није било жртава на обје стране, како су Требињци били лопови који су загинули у покушају пљачке и покоља, те да нова извињења вјероватно значе да ће требињски радници сада долазити и запошљавати се у туристичкој сезони.

Први дио неоусташких баљезгарија у равни су са оцјенама Насера Орића како су 70-огодишње бабе и дједови војноспособно становништво и легитимни војни циљеви. У главама оних који су сами себе убиједили да су жртве "геноцида" и "агресије" Срби нису уопште ни имали цивила, а камо ли цивилних жртава. Стога се нема потребе ни сакривати лицемјерје приликом извињавања.

Неоусташка хистерија из Дубровника није више комшијски анимозитет према онима који су им јако близу, па на море могу доћи без да било шта купују и троше код њих. То је хистерија оних који су убијеђени да су чисти попут сунца. Или да је све било оправдано. Заборављајући пароле са којима су кренули да почисте оно Срба што је остало након геноцида из другог свјетског рата. Заборавио је и онај што је замрзио шах.0 КОМЕНТАРА

 1. Срам Вас било г. Ћук!
  Понизили сте ТБ, цијелу Републику Српску, подметнули нам оно за шта нисмо криви, увриједили српске жртве, угрозили српске повратнике који су неки дан од стране оних којима сте се извињавали доживјели још једну непријатност у низу, у миру… x-(

  Хвала Фронталу на тексту!

 2. Svaka čast gospodine Ćuk, konačno iskorak iz sivila narušenih odnosa, Trebinje se po logici stvari ne može okrenuti ni jednom drugom gradu sem Dubrovniku ili pak Mostaru, to je i geografski i u svakom drugom pogledu logično. Banja Luci se mogu okrenuti jedino u zabludama i na papirima. Trebinjci konačno moraju početi normalno živjeti, najlakše je kritikovati ovaj gest a oni u Trebinju praktično i žive od Dubrovnika i od blizine Dubrovniku, od Republike Srpske imaju samo zagarantovani zaborav, na žalost ali je to surova istina. Treba otici dole pa vidjeti kako tamo stvari funkcionišu, treba vidjeti kako srbijaci kupuju novogradnje po Trebinju pa onda iz Trebinja idu u Dubrovnik svaki dan da šetkaju po Starom Gradu… Sigurno ne kupuju stanove u Trebinju da bi se šetkali po Banja Luci. Grozno, groznije, najgroznije… Ja volim RS ali prolazi život a mi tapkamo u mjestu…

 3. vuk, 21.04.2012. 01:48:33 [37853]

  Republika Srpska od Banjaluke do Laktaša ne mari za ercegovačke jade, siromaštvo,nezaposlenost, bijedu, očaj i beznađe.
  Ne zna Republika Srpska od Banjaluke do Laktaša da je Ercegovcima bliži i Dubrovnik i Budva i Beograd i Podgorica i Soči u Rusiji nego li Banjaluka , jer čestiti Srbi Ercegovci svoj ljeb nasušni zarađuju tegleći malter i ciglu ponajviše u tim gradovima a državu koju krvlju stvoriše ostaviše lopovima da je krčme i rasprodaju.

  U Ercegovini kažu najlakše je tuđim k..em gloginje mlatiti.

 4. вук
  ко је крив за такво стање?
  У сваком случају ти које сте довели на власт, знајте да вас нико неволи више од браће Срба , па макар то и били Срби из бања Луке (за чланове СНСД-а не гарантујем)

 5. Najrnji i najteži dani naši. Osim ratnih u kojima ovi kreatori antinacinalne torture svoga naroda, ugnjetačka vlastela nisu ni učestvovali osim u crnoberzijanštvu ,ratnom profiterstvu i „srbovanju“.
  Da nam je jasno, Ćuk i sve ćuke idu tamo i govore izričito ono što im je naredio njihov firer, a naša velika nesreća.
  Korijen svega zla, naših nedaća sadašnjih i budućih je on. Sve što kaže protiv stranaca je laž i dogovor. Mazanje očiju narodu. Oni su ga dovezli da nas uništi, oni ga i podržavaju sve dok ne odradi njihov naum- ima da nas nema.
  Teška su vremena s neizvjesnim krajem. md apokalipsa nas je zahahala i juriša na ovo malo naroda s ogromnom ostrašćenošću . Uništio je skoro sve što smo imali, kosi bez milosti sve odreda- i staro i mlado, i rođeno i nerođeno.
  Ali , Crkvo naša, gdje si? Vidiš li ti da ti narod u bijedi nestaje? Vidiš li ti da su „vladike“ u kolu sa našim koljačima, , bacačima tvoga naroda u jame hercegovačke, da su sa onima onima koji napraviše najveći srpski grad pod zemljom -Jasenovac?
  Nemoj mi reći moja bijela Crkvo da si ćorava, da su svi u tebi kao grigorije i vasilije. Nemoj da mi kažeš da nemamo među sobom Nikolaja i Pavla. Vjerujem da je srpska majka rodila još takvih koji će da spasi ovo malo što nas je ostalo iz ruku md zla.

 6. SPOONMAN, 21.04.2012. 09:40:32 [37864]

  „Ovakvi ko ovaj Ćuk na sjajan način pripremaju teren za sledeći rat.“

  Ма какав рат, ово ће бити анексија РС од стране Хрватске, а потом нам слиједи нови ЈАСЕНОВАЦ! Чињенице су тако јасне, да их само слијепац не види:

  – Додик гради аутопут који повезује хрватске територије.
  – Додик се бори за права Хрвата у БиХ
  – мост на Пељешцу Хрвати неће градити јер су договорили да граде аутопут кроз Неум http://dnevnik.ba/novosti/bih/do-dubrovnika-autocestom-kroz-zale%C4%91e-neuma-bez-zaustavljanja-i-carinskih-pregleda
  – хртватских производа је највише у нашим продавницама
  – иницјативе за градњу споменика сотони Војтмили у Бањој Луци
  – погледајте колико има Хрвата овогодишњих добитника награда Бањалуке
  итд…

  Кад се све сабере и одузме НАЈЕБАЛИ СМО!

 7. PeroPerić, 21.04.2012. 02:28:17 [37854]
  Sve je to tako kao što si rekao, ali ‘ercegovci šute i trpe, i ako se drznu da progovore – ne znam da li se sjećaš onih plakata po Trebinju „Ne daj nam Bože pomoći iz Banja Luke“, onda se ovi u BL angažuju da vas ubijede da vas imaju u planu i na tome se završava sva priča.

  ЗОРИЋ, 21.04.2012. 08:08:50 [37856]
  Meni nije kriv niko, ja ne izlazim na izbore, ne glasam ni za jednu opciju i nisam pristalica ni jedne partije.

 8. E, pa vuče ako ne izlaziš na izbore, ako ne glasaš ni za jednu opciju onda si glasao za ovo danas. Vjerovao ili ne, ja sam glasao iz protesta za harisa. Vidio sam kakav će biti ishod glasanja zahvaljujući izbornoj mašineriji i rekao sam: Ako me mora pljačkati, lagati i satirati moj narod bijedom neka to bude balija ,a ne da to radi md, tzv srbin

 9. prijedor, 21.04.2012. 10:26:29 [37874]
  Ja definitivno podržavam ovaj gest, zato što ljudi moraju da žive, moraju negdje nešta da zarade. A sad da li je Ćuk iz ove ili one partije to je manje važno, ja svakako nemam baš nikakve koristi od toga.
  Nisam ni jednom izašao na izbore, niti planiram. Kad budemo mogli birati ljude koji ne govore kroz nos dok drže političke govore, koji nemaju potrebu da uhvate mikrofon i pjevaju na proslavama, koji ne idu u patrijaršiju samo pred izbore, koji će reći dosta je bilo srbijanskih marifetluka itd. onda ću vjerovatno glasati.
  A imali smo mi i takve, sad su skriveni negdje…

 10. vuk, 21.04.2012. 10:39:27

  Можеш ти да подржаваш гест али ћука као јединке, појединца, никако као представника Требиња или Херцеговаца. Као што знамо није рат избио између Требиња и Дубровника због косидбе у Поповом пољу, већ је цијела гужва ту настала због Превлаке и угрожености Боке и црногорског приморја!
  Ако си гледао оне тунеле у Луштици из којих се активирају глисери са ракетама или торпедима да униште свако непријатељско пловило на улазу у Боку, онда знаш о чему говорим.

  Херцеговци су ни криви ни дужни добили ту незахвалну улогу, прво да се спријечи упад усташа преко Равног у залеђе никшићком и подгоричком корпусу, а затим и да се одбрани комплетно Требиње које је било под ударом хрватске војске.

  Прије тога, само мјесец дана пред сукоб, ја сам прошао тим дијелом јадранске магистрале дубровачком ривијером и добро се сјећам бункера на раскрсници у Купарима, до зуба наоружани редарственици и по неколико зенги са њима, затим све српске куће и ресторани дигнути у ваздух цијелим током магистрале од Ћилипа, Дубраве, Конавала, Цавтата,…ни једна српска кућа није остала читава, а добро се сјећам и КОНОБЕ код Зеке, то је српска коноба коју су динамитом сравнили са земљом зенге и усташка паравојска!
  Према томе, сукоб или протјеривање Срба из Конавли и Дубровника је започело прије него фамозни „напад на Дубровник“, а што се сад тај додиков педер ћук прави паметан па не зна, ево ја ћу га подсјетити, а нек он каже мени гдје је он био те 1991 ја га се не сјећам уопште!

 11. Мајка Чеде Јовановића дјевојачки се презивала Ћук.

  buddha, 21.04.2012. 09:56:41

  За овај коментар имаш 5 точених у „Буренцету“. Очигледно да је Главни свјестан да му није довољна подршка Русије и Израела, па жели да осигура своју задњицу и Њемачком и Ватиканом. Њемачка, као водећа земља ЕУ се итекако пита о „санадеризацији“ БиХ и ЦГ. зна он то добро. Али је заборавио да ко с ђаволом тикве сади……….. Они коју су гањали хеликоптаром Фрању Мајданџића у пиџами ће му одсвирати и КРАЈ.

  vuk, 21.04.2012. 10:39:27

  Људи би и без овог „геста“ једнако радили и живјели од рада, у Дубровнику или другдје. Не би био проблем ни неко извињење да не постоји дубља позадина. А докле ће се Срби понижавати и савијати кичму и пред онима који су сто пута гори? И то још Херцеговина!!!! НА ДНУ СВАКЕ ЈАМЕ ЧАМЕ КОСТИ САМЕ. И ГОВОРЕ КОСТИ „БОЖЕ ИМ ОПРОСТИ!“.

  Молио бих поједине коментаторе да не праве раздор између источног и западног дијела Републике Српске. И сложни смо лак плијен. Ја живим у БЛ, па не подржавам ово за шта је гласала већина оних који су изашли на изборе и у готово свим општинама на истоку РС. Херцеговина ми је битна колико и Крајина. Ако се овако настави, остаће празна љуштура, без људи. Чему онолике жртве да се одбрани у рату, ако ћемо је изгубити у миру. Сљедећи рат није ни потребан. Довољно је само да неко доведе своје овце на пуста пространства.

 12. drazen78bl, 21.04.2012. 11:34:26 [37890]

  Dražene, i ja bih vjerovatno tako pisao da sam u Banja Luci. Sa tvoje tačke gledišta sve je vjerovatno idealno. Otiđi u Hercegovinu na mjesec dana pa će ti sve biti jasno. Hercegovina je pretvorena u rezervat, a jedina prednost rezervata je okolnost da su ljudi zadržali one izvorne kvalitete. Otiđi u Ljubinje na pet dana pa ćeš viditi da prazna ljuštura već postoji i da razdor ne prave Hercegovci i ostatak istoka, mi manje više samo trpimo. Čemerno poslije 20 godina nije osposobljeno a gore se prave autoputevi, e to je žalosno.

 13. vuk, 21.04.2012. 11:55:24

  Ви очигледно не читате оно што ја пишем овдје. С моје тачке гледишта, готово све је катастрофално, и то није субјективни доживљај, већ реално, гдје год да се окренемо видимо пропаст, губитке предузећа, очај народа………
  Ви не можете да прихватите да је реалност да и ми у Бањој Луци трпимо. Наравно, не сви, али 70% становништва Бање Луке најмање. Ни у Требињу не трпе Ћук, Григорије и њихова братија.
  Да сте читали оно што сам писао раније, знали бисте да сам се увијек залагао за улагање у хидроенергетски сектор на истоку, да се у требињској општини искористе сви потенцијали, посебно у производњи хране. Приватно се дружим с људима из Херцеговине и знам каква је реалност. Али знам да је и народ Требиња гласао за Ћука (већина оних који су гласали). Не мислим да су ни други много већа срећа. Зато овдје стално пишем да су потребне суштинске, а не козметичке промјене. Свака власт мора да се плаши реакције народа и бити свјесна да је смјењива. Дакле, проблем је у народу, који дозволи овима да му „јашу по грбачи“.

 14. Пролазе ми кроз главу ријечи војводе Мишића: “ Молим ти се Боже да непријатеља поразим, а да га не понизим.“
  Војвода је био частан човјек и војсковођа. Свијетао примјер.
  Никад нисам од непријатеља очекивао да буде као војвода Мишић.

  Да мој народ и мене, у рату, неко порази и пинизи , то разумијем.
  Да мој народ и мене неко поражава и понижава у миру, то не разумијем и не прихватам. Увијек сам се борио и дизао глас против таквог људског шкарта. Остали, како хоће, ово је мој став.

  Изгледа да спирала историје опет потврђује чињеницу да Срби све што добију у рату, изгубе у миру !

 15. Градоначелник Требиња се није извинио већ изразио жаљење, што је расрдило Дубровчане и водитеља хрватског дневника (не сећам се којег) синоћ. Хрвати жуде за извињењем и тонски су укључили градоначелника који је појаснио да не може доћи до извињења јер је за тако нешто потребно да се Требињци осећају кривим, а они не осећају кривицу.

  Водитељ с хрватске ТВ је завршио конверзацију с њим речима да су речи градоначелника Требиња схваћене само као провокација.

 16. drazen78bl, 21.04.2012. 12:12:30 [37902]
  A da vas pitam, zbog čega ne treba ulagati u hidroelektrane na Vrbasu?
  Na Drini ih ima mnogo, i one su žila kucavica RS-a, na Trebišnjici takođe postoji hidroelektrana, u Gacku postoji termoelektrana, sve je to kičmeni stub ove države.
  Znate koliko se ovdje klima izmijenila zbog svega toga???
  Sjećam se kad su u BL građani izašli da protestvuju zbog potencijalne hidroelektrane.
  Kad trpimo, hajde da trpimo svi, hidroelektrane su smrt za klimu, zemlju pa po inerciji i za zdravlje čovjeka… A mi čak u I. Sarajevu nemamo bolnicu kako treba, Kasindo se raspada, a od nove zgrade nema ništa… A o Trebinju da ne govorim, sreća pa lako mogu do Podgorice… Strašno je sve ovo, samo treba dići sidra i vozdrica…

 17. vuk, 21.04.2012. 12:22:34

  Случајно споменух хидроелектране, зато што мислим да треба улагати новац тамо гдје се враћа и гдје доноси профит, а не у инвестиције које захтијевају и додатне трошкове. Хидроенергетски потенцијали источног дијала РС су огромни.
  Свакако да је болница Касиндо велика срамота за Републику Српску. Суштина је да се морају знати приоритети. Болница Касиндо је много већи приоритет од зграде Владе РС, од пословних простора за пореску управу, водовод и друге јавне институције по цијени од 7-10 хиљада КМ/м2……….

 18. drazen78bl, 21.04.2012. 12:41:05 [37915]

  I ja sam vas slučajno pitao zašto se Banjalučani protive izgradnji hidroelektrane na Vrbasu? A vi mi niste odgovorili na to pitanje…
  Evo sad imamo priliku da vidimo da se stanovnici Foče protive izgradnji hidroelektrane u njihovom gradu, ne žele da upropaštavaju zdravlje, i znate koliko nekoga ko odlučuje o tome boli briga za to…
  Izgleda da su dupli aršini u pitanju…

 19. vuk, 21.04.2012. 10:14:29 [37

  Ercegovina je de facto već odvojena od Republike Srpske pitanje je vremena kad će to biti i de iure i dole je svaki dan sve više i više pristalica te ideje nevezano za članstvo u bilo kojoj partiji.

  Stanovnik Bileće,Nevesinja,Ljubinja i stanovnik Laktaša,Prnjavora,Dervente ,Modriče ne žive na istom kontinentu a kamo li u istoj državi .

 20. Kad je počela priča o gradnji 70 miliona vrijednog tunela na Čemernom pola Gacka i Foče se radovalo i nadalo da će raditi na izgradnji i zaraditi koru ljeba bar godinu dvije dok se tunel ne završi , ali dođe CPM,Integral,ŽGP i od zapošljavanja Ercegovaca zaposliše se samo nekolika noćna čuvara da im čuvaju mašine.

  Tako bi isto bilo i sa Hidroelektranama zato se i protive izgradnji od koje Ercegovci neće imati ama baš nikakve koristi osim uništene prirode i klime.

 21. Вуче и Перо, мени није нико важнији од Републике Српске, од сваког становника од Требиња до Новог Града.

  У БЛ људи тешко живе, фабрике не раде, хиљаде људи су остали без посла, многи брачни парови су радили у великим фабрикама које су пропале… Доста више са убјеђивањем народа да се овде добро живи у чему учествују и поједини политичари, аналитичари страних фондација и сл. СТОП подјели народа на исток и запад. Котор Варош је нпр. на западу па је стање горе него игдје у РС, Нови Град такође…
  ПРЕСТАНИТЕ ДА ДИЈЕЛИТЕ НАРОД и да власт поистовјећујете са народом.
  Ово о чему пишете нема никакве везе са темом. Ништа се неће постићи овим потезом, напротив.

  Будиша, слажем се у потпуности.

 22. Drazene, mislis li da njega ISKRENO podrzavaju Rusija i Izrael?Izrael nikako do kontrovezni Liberman kojemi je podobro unovcio svoju uslugu izvlacenja firera iz rupe zvane referendum.
  potrosio je nase silne pare odlazeci te zemlje. Od svega sva korist nam je bilo kurtoazno fotografisanje firerovo sa visokim zvanicnicima. I, ni mrve vise od toga. Nemoj da mislis da oni ne znaju sve o katastrofalnom stanju u md rs, i ko je iskljucivi krivac sa to.
  Ruija dobro zna ko je iza njega, natovske veze i polozaj srpskog naroda pod njegovom nogom. Ruska naftna mafija koja pere pare u md masini nije zvanicna Rusija.Mislis li da oni nisu svjesni povezanosti njega i Tadica sa nato-om, sa vatikanom, sa njemackom?

 23. Перо, знам ја стање на терену и ту нема истока и запада. Кад дођеш у БЛ јави се да те провозам около па ћеш да видиш како се на тзв. западу „дивно“ живи. У БЛ је пропаст такође. Пустите привид и погледајте суштину.

  СТОП ПОДЈЕЛАМА!

 24. Јесам, сваке године по неколико пута. Баш код тебе сам била у августу прошле године и детаљно обишла Фочу, Чајниче и Калиновик. Ове године планирам такође. Имам доста пријатеља у Невесињу и често сам тамо.

  Пусти центар БЛ и прођи около. Одеш мало до Челинца, Котор Вароши…

 25. PeroPerić, 21.04.2012. 13:49:17 [37929]
  anja banja luka, 21.04.2012. 13:46:11 [37927]

  Pero evo imaćeš gratis vožnju po BL, ne mogu da vjerujem da Banjalučani časte… 😀 hahahah Od koga je i previše je a i Bogu je milo.

  Šalim se naravno… Anja, ne dijelimo mi ništa, svakako se ništa i nema podijeliti, sve je ovo kamen na kamen, ko što kaže Kusta vododerina.

  Nego da nam dobri Bog da da mi budemo živi i zdravi onda ćemo moći kao Jesenjin ponosno zapjevati:
  „Pevaj, pevaj! Ruke neka mašu:
  Kobni zamah – kobi će doneti…
  Čuj… nek idu svi u… pivsku flašu…
  Nikad, druže, ja neću umreti.“

  Pozdrav svima! 😀

 26. anja banja luka, 21.04.2012. 13:53:41

  Ања, разумијем ја потпуно твој апел, али подјеле су незаустављиве и те подјеле нису дошле од народа, већ од власти режима!
  Подјеле су катастрофално уочљиве, подјела на екстремно сиромашне и све бројнију популацију и оне екстремно богате иако малобројнији они држе практично живот и смрт овог народа у својим рукама,
  Сад ћињеница да је концентрација тих екстремно богатих код бањалучког круга двојке или потез Клашнице-Лакташи уноси смутњу у расуђивање око подјеле на исток и на запад.
  Зна свако ко је упућен да је та режимска секта зајахала за врат и свим добронамјерним бањалучанима потпуно исто као и херцеговцима, нама источним сарајлијама или сваком у РС.

 27. Ово што је buddha примијетио поклапа се са сценаријем који је неки аналитичар предвиђао. По њему само би источни дио РС који гравитира Србији заправо остао српски и припојио се матици. Херцеговина би се припојила или Хрватској или Ц.Гори.

  Ако се ово икад оствари онда нам само остаје да пјевамо „Узалуд вам труд свирачи, за другог су дуње жуте!“

 28. rale brada, 21.04.2012. 14:56:44 [37941]

  Ako izuzmemo distrikt Sarajevo u prijeratnim granicama i distrikt brčko pogledajte Republika Srpska cijela iz tri dijela i nije teško pogoditi kome koji dio gravitira i ekonomski i teritorijalno i demografski… itd i kome će se ko eventualno pripojiti.

  I ja sam čitao o tim analizama još krajem devedesetih i tad mi se to činilo nevjerovatnim ali izgleda da današnja dešavanja sve više potvrđuju pomenuto previđanje.

 29. Jos jedan dokaz da po pitanju ovakvih odnosa nema vecih govana od nas Srba. Hrvati su generalno prvi poceli sranje, a mi se njima po obicaju prvi izvinjavamo iako Cuk tvrdi da to nije izvinjenje. Sa druge strane gradonacelnik Dubrovnika je demonstrirao na djelu hrvatski pokvarenluk kakav me uopste nije iznenadio. Mogao je doduse barem iz kurtoazije izraziti zaljenje zbog zrtava na obe strane pa makar i ne mislio tako, medjutim on je morao da opravda zlo koje je ucinjeno srbima pozivajuci se na „istorijske cinjenice“. Sto se mene tice istorijska je cinjenica da su Hrvati prvi zapoceli i da su opravdano dobili po nosu, pa sad da li od hercegovaca ili crnogoraca manje je bitno.

 30. Самим чињеница да је дубровачки градоначелник изрекао ово: “Смрт сваког дјетета је једнако тешка за сваку мајку, па била она у Дубровнику или Требињу, АЛИ другачији је начин на који су дјеца гинула..“ Сама та чињеница нам говори да је Ћук погријешио што је изражавао жаљење.

  Јер нема АЛИ, иза реченице коју је рекао. Шта је хтио да каже? Да су нека дјеца гинула у “агресији“ а нека у “одбрани“?? Да ли је овај човјек уопште разуман?

 31. Cuk je napravio najmanje dvije katastrofalne greske barem za koje ja znam. Prva sto je predsjednika RS Milorada Dodika proglasio za pocasnog gradjanina Trebinja, sto ja vidim kao do sada nevidjen primjer uvlacenja u guzicu (jos je rekao „neka je sramota svakog odbornika u Trebinju koji je glasao protiv ovog predloga“ to sam licno cuo kada je izjavio), a druga je bila ovo sad u Dubrovniku. Sam odgovor gradonacelnika Dubrovnika govori da ustase ostaju ustase i valjda je Cuku odmah postalo jasno da se zestoko zajebao.