Ружа Томашић: За дом спремна, не разумије оне који нису

Хрватска посланица у Европском парламенту Ружа Томашић сматра да усташки поздрав "За дом спремни” није нацистички и да хрватска имиграција има право да поштује Анту Павелића. Она је рекла да јој смета кад “људи за свој дом нису спремни” и поручила да хрватска имиграција, која поштује Павелића, “има право да ради оно што им одговора”. […]

недеља, 16 марта, 2014 / 16:38

Хрватска посланица у Европском парламенту Ружа Томашић сматра да усташки поздрав "За дом спремни” није нацистички и да хрватска имиграција има право да поштује Анту Павелића.

Она је рекла да јој смета кад “људи за свој дом нису спремни” и поручила да хрватска имиграција, која поштује Павелића, “има право да ради оно што им одговора”.

Томашићева сматра да је Јосип Броз Тито био гори диктатор од Павелића, јер је како каже, у његово вријеме погинуло пуно више људи.

“Или ћемо се одрећи свих диктатора или никога”, рекла је Томашићева за ХТВ.

Томашићева, која је предсједник “Хрватске странке права Др. Анте Старчевић”, каже да нико у Европском парламенту не може да јој забрани да брани националне интересе Хрватске.

Он се супротставила наводима посланика из групе Европске народе партије у Европском парламенту да за европске изборе не смије бити на коалиционој листи ХДЗ-а, који је дио ове групације.

“Нема те групе која ће мени забранити да браним хрватске интересе. Ми представљамо грађане Хрватске и морамо радити оно што им треба”, рекла је Томашићева.