Руски министар: Ријешене несугласице са САД о уласку у СТО

ЈАЛТА – Замјеник премијера Русије Алексеј Кудрин изјавио је да су Москва и Вашингтон ријешили све несугласице о уласку Русије у Свјетску трговинску организацију. „Решена су сва питања која су постављале САД за улазак Русије у СТО”, истакао је Кудрин у говору на међународној конференцији под називом Јалта – европска стратегија одржаној на југу Украјине. […]

петак, 1 октобра, 2010 / 18:57

ЈАЛТА – Замјеник премијера Русије Алексеј Кудрин изјавио је да су Москва и Вашингтон ријешили све несугласице о уласку Русије у Свјетску трговинску организацију.

„Решена су сва питања која су постављале САД за улазак Русије у СТО”, истакао је Кудрин у говору на међународној конференцији под називом Јалта – европска стратегија одржаној на југу Украјине.

Русија је последња економска сила која није чланица Свјетске трговинске организације и од 1993. године преговара о уласку у ту организацију.

Амерички државни подсекретар Вилијам Барнс изјавио је 12. септембра у Москви да је Русија „ближа него икад” уласку у СТО.

Премијер Русије Владимир Путин указао је 21. септембра да Русија има амбиција да уђе у СТО до 1. јануара 2011. године, али да „сумња” да ће се то и догодити у том периоду.

Улазак Русије у СТО доведен је у питање због руско-грузијског рата 2008. године.Оставите одговор