Руски медији о Вучићу и експерименту с псом

Овај наслов би вам можда више личио на неки из Арке или Трећег ока, али не, пише на Фронталу. Експеримент са псом који несметано дише течност српска делегација присуствовала премијерно.

среда, 20 децембра, 2017 / 23:01

Ово није вијест у правом маниру часних изданака теорија завјере поменутих у уводу, о томе су извијестили готово сви руски медији.

Можемо слободно наставити у том маниру и рећи да је то велико достигнуће у науци и да сигурно његова објава није удешена случајно за вријеме посјете српске делегације.

Ни у домен теорије завјере завјере не спада то што је Русија једина тренутно способна да одвезе човјека у свемир, па Американци плаћају Путину у доба највећих санкција против њега због Украјине, да вози његове астронауте у космос. Ова технологија би управо могла бити употријебљена при путовању човјека у свемир или у дубине мора.

У већини извјештаја наглашено је да је та технологија први пут јавности представљена управо пред српском делегацијом. Уз описе о каквој технологији је ријеч, као и чему би могла да служи у будућности, већина портала наводи да су гости из Србије били импресионирани презентацијом. „РИА новости“ и „Известија“ пишу да је Вућић био одушевљен оним што видио.

Један од најзанимљивијих извјештаја објавио је РЕН ТВ који је уз видео презентацију у кратком тексту навео да је српски предсједник током презентације све вријеме „задржао запрепшћени израз лица“.

РЕН ТВ наводи и да „предсједник Србије није знао да ли да спасава куче или да бјежи главом без обзира“, као и да је био „изненађен што је баш он изабран за прво јавно приказивање ове технологије“. На крају кратког текста који прати и видео, РЕН ТВ наводи да је Вучић помилиовао пса након експеримента.

Руски научници, пред Вучићем и члановима српске делегације потопили су пса јазавичара у резервоар испуњен течношћу која не садржи азот, због чега је у њој могао да дише, те је послије неког времена изронио жив и здрав.

Вучић је изјавио да је импресиониран оним што је видио на руском Институту перспективне технологије у Москви, укључујући експеримент са псом зароњеним у специјалну течност без азота, за чију „судбину“ су га новинари питали.

„Пас, кога су руски научници заронили у неку чудну посуду не само да је преживио, него је био добре воље, што ме је изненадило“, изјавио је он.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *