Руске авиокомпаније планирају летове за Сарајево и Подгорицу, не спомињу Бању Луку

Три руска превозника добила су одобрење руске Федералне агенције за ваздушни саобраћај – Росавијација – за покретање нових летова за Сарајево и Подгорицу.

понедељак, 7 јуна, 2021 / 23:14

Ове авиокомпаније сада морају затражити одобрење локалних ваздухопловних власти на сваком од горе наведених тржишта како би започеле операције, а задржавају право да не наставе са планираним услугама, јавио је Екс-Ју Авиејшн њуз.

С7 Ерлајнс је добио зелено свјетло за увођење до три седмична лета између московског аеродрома Домодедово и Сарајева.

Тренутно нема летова између Русије и Босне и Херцеговине. Током препандемијске 2019. године, 4.079 путника је путовало индиректно између Москве и Сарајева.

Руске авиокомпаније појачавају своје операције у регији, јер је бројна европска тржишта и даље затворена за руске туристе.

У протеклих неколико седмица руски превозници покренули су нове операције за Хрватску, док је Нордвинд Ерлајнс јуче отворио услуге за Скопље.

Руским држављанима нису потребне визе за улазак ни у Босну и Херцеговину ни у Црну Гору. Надаље, не постоје захтјеви за улазак у Црну Гору, док је за посјету Босни и Херцеговини потребан негативни ПЦР тест.

Авио линија од Бање Луке до Москве најављивана је још у јуну 2019. што се може назвати последњом најавом, док је Фронтал успио пронаћи једну од најранијих, која потиче из 2010.Оставите одговор