Руска помоћ стигла у Звечан

Конвој руске помоћи за Србе на Косову стигао је у Звечан, а храна, одјећа, обућа, ћебад и агрегати биће смјештени у магацинима Црвеног крста у мјесту Дољани, код Звечана, гдје је у току истовар робе. Конвој је до Дољана стигао у пратњи руског амбасадора у Београду Александра Конузина. Еулекс обезбјеђује конвој, а припадници КФОР-а нису […]

петак, децембар 16, 2011 / 10:19

Конвој руске помоћи за Србе на Косову стигао је у Звечан, а храна, одјећа, обућа, ћебад и агрегати биће смјештени у магацинима Црвеног крста у мјесту Дољани, код Звечана, гдје је у току истовар робе.

Конвој је до Дољана стигао у пратњи руског амбасадора у Београду Александра Конузина.

Еулекс обезбјеђује конвој, а припадници КФОР-а нису се појавили у Дољанима.

Након што буде завршен истовар робе, амбасадор Конузин ће се обратити новинарима, а потом ће, како је најављено, посјетити цркву у Звечану гдје ће се састати са владиком Теодосијем и представницима Срба са сјевера Косова.

По завршетку примопредаје и пријема код владике Теодосија, Конузин ће посјетити Косовску Митровицу гдје ће у 12.00 часова предсједнику ове општине Крстимиру Пантићу уручити икону, поклон премијера Русије Владимира Путина Србима на сјеверу Косова.

Конвој од 27 камиона са око 300 тона руске хуманитарне помоћи за Србе на Косову, који је на Јариње стигао 13. децембра, кренуо је јутрос нешто послије 7.00 часова са овог прелаза.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *