Руска оф-шор компанија купила Воду Врњци

Оф-шор компанија "Заб група", иза које стоји руски капитал, купила је 14 одсто акција фабрике "Вода Врњци", пише београдски дневник "Блиц". Ријеч је о мало познатој фирми регистрованој на Британским Дјевичанским Острвима, која намјерава да ускоро купи и додатни удио у фабрици воде из Врњачке Бање. Компанија "Заб" је инвестициона група, регистрована у Москви, која […]

уторак, 8 новембра, 2011 / 11:02

Оф-шор компанија "Заб група", иза које стоји руски капитал, купила је 14 одсто акција фабрике "Вода Врњци", пише београдски дневник "Блиц".

Ријеч је о мало познатој фирми регистрованој на Британским Дјевичанским Острвима, која намјерава да ускоро купи и додатни удио у фабрици воде из Врњачке Бање.

Компанија "Заб" је инвестициона група, регистрована у Москви, која се бави производњом и продајом нафте и гаса, али и куповином профитабилних фирми, различитих дјелатности.

На сајту компаније није наведено ко је власник ове групе, али, према незваничним информацијама, трећином капитала управља руска рафинерија "Тетон петролеум".

"Руси ће куповину обавити кроз неколико трансакција, а после тога ће дати и понуду за преузимање пунионице воде", рекао је листу неименовани извор.

Већински власник "Воде Врњци" је београдска компанија "Екстра пет" којом руководи привредник Звонко Гобељић, кога је јавност својевремено доводила у везу са Социјалистичком партијом Србије, пише лист.

Његова фирма је 2004. године купила 52,4 одсто "Воде Врњци", која је трећа по величини пунионица воде у Србији, а у првих пет мјесеци ове године држала је око 18 одсто домаћег тржишта минералне воде. /кр