Русија за војно неутралну Србију, Србија за уништење ИД и мигрантске кризе

Русија пружа пуну подршку војној неутралности Србије – речено је на састанку у Москви предсједника Српске народне партије /СНП/ Ненада Поповића са предсједником Одбора за спољне послове Горњег дома руског парламента Константином Косачовим. Поповић је пренио да Русија очекује балансирани приступ Београда у даљем развоју сарадње са постојећим војним савезима, уз пуну подршку њеној позицији […]

субота, 5 марта, 2016 / 16:18

Русија пружа пуну подршку војној неутралности Србије – речено је на састанку у Москви предсједника Српске народне партије /СНП/ Ненада Поповића са предсједником Одбора за спољне послове Горњег дома руског парламента Константином Косачовим.

Поповић је пренио да Русија очекује балансирани приступ Београда у даљем развоју сарадње са постојећим војним савезима, уз пуну подршку њеној позицији војне неутралности – саопштено је из СНП-а.

На радном састанку разговарано је и о ескалацији мигрантске кризе у Европи коју, према ријечима Косачова, "Русија прати са великом пажњом".

Поповић и Косачов оцијенили су да мигрантску кризу треба рјешавати у њеном коријену, постизањем услова за остварење мира и стабилности на територији Блиског истока.

Поповић сматра да је зато важна улога Русије у обрачунавању са "Исламском државом".

Поповић је информисао Косачова, који је и функционер владајуће Јединствене Русије, са којом СНП има потписан протокол о сарадњи, да ће СНП на предстојећим изборима у Србији наступити на заједничкој листи са Српском напредном странком.

Косачов је пожелио срећу двјема партијама на изборима, уз жељу да заједно у будућој Влади Србије "наставе да доприносе развоју најбољих политичких, економских, војних и свих других односа између Србије и Русије" – додаје се у саопштењу.