Русија: У паду теретног авиона погинуло 11 лица

Према прелиминарним иформацијама 11 лица је погинуло када се теретни авион "Антонов-12" срушио данас у руском региону Магадан, на крајњем истоку Русије, саопштено је из канцеларије тужиоца за питрања саобраћаја. "Према првим расположивим информацијама 11 лица, девет чланова посаде и два путника, погинуло је у овој несрећи", прецизира се у саопштењу. Становници региона Магадан изјавили […]

уторак, 9 августа, 2011 / 14:41

Према прелиминарним иформацијама 11 лица је погинуло када се теретни авион "Антонов-12" срушио данас у руском региону Магадан, на крајњем истоку Русије, саопштено је из канцеларије тужиоца за питрања саобраћаја.

"Према првим расположивим информацијама 11 лица, девет чланова посаде и два путника, погинуло је у овој несрећи", прецизира се у саопштењу.

Становници региона Магадан изјавили су да су видјели теретни авион "Ан-12" који се срушио у региону.

Према њиховим ријечима, авион се срушио у близини рудника злата Жулијет који се налази 310 километара сјевероисточно до Магадана.

Авион "Ан-12" био је на редовном лету Магадан – Чукотка.

Неколико минута након полијетања пилот је тражио дозволу да се врати на аеродром у Магадану због квара на мотору.

Пилот је саопштио да су на 300 километара од Магадана и да се запалио мотор усљед цурења горива. Авион је превозио 18 тона товара. Летјелица "Ан-12" је теретни четворомоторни авион чији су први модели израђени крајем 1950. године а ове летјелице се користе како у војне тако и цивилне сврхе.