Русија: У паду авиона страдао хокејашки тим Локомотиве

У удесу авиона "Јак-42" који се догодио јуче око 16 часова по московском времену код Јарославља, 43 особе су погинуле, док су двије особе преживјеле несрећу, јавила је руска агенција Итар-Тас с, позивајући се на Министарство за ванредне ситуације. Агенција Риа новости навела је позивајући се на полицијске изворе да су у несрећи погинуле 44 […]

четвртак, 8 септембра, 2011 / 02:05

У удесу авиона "Јак-42" који се догодио јуче око 16 часова по московском времену код Јарославља, 43 особе су погинуле, док су двије особе преживјеле несрећу, јавила је руска агенција Итар-Тас с, позивајући се на Министарство за ванредне ситуације.

Агенција Риа новости навела је позивајући се на полицијске изворе да су у несрећи погинуле 44 особе, а да је само једна преживјела.

Агенције наводе да је авион компаније "ЈАК-Сервис" летио у Минск и да се у њему налазио хокејашки тим "Локомотиве" из Јарославља.

Вијест је потврдило руско Министарство за ванредне ситуације које је навело да се у авиону налазило укупно 45 особа, од којих 37 путника и осам чланова посаде.

Према првим извјештајима, авион се запалио одмах по полијетању и пао два километра од аеродрома Туношна, док су неки дијелови авиона завршили у ријеци Волги. У неким извјештајима наводи се да се авион запалио после пада на земљу, а постоје претпоставке да је авион закачио крошње дрвећа при полијтању.

Агенција Интерфакс навела је да су се у саставу хокејашког тима налазили и држављани Шведске, Пољске, Украјине, Чешке, Њемачке, Бјелорусије и Летоније.