Русија: Пожар у складишту оружја, евакуисано 28 000 људи

Најмање 30 људи повријеђено је у пожару који је током ноћи избио у складишту оружја у централној Русији због чега су власти биле приморане да евакуишу више од 28 000 људи, саопштили су званични извори. "Девет особа је хоспитализовано, међу којима три са тежим опекотинама. Међу повријеђеним њих 21 има лакше опекотине", наводи Министарство за […]

петак, 3 јуна, 2011 / 10:00

Најмање 30 људи повријеђено је у пожару који је током ноћи избио у складишту оружја у централној Русији због чега су власти биле приморане да евакуишу више од 28 000 људи, саопштили су званични извори.

"Девет особа је хоспитализовано, међу којима три са тежим опекотинама. Међу повријеђеним њих 21 има лакше опекотине", наводи Министарство за ванредне ситуације.

Министарство прецизира да је евакуисано више од 28 000 људи.

Више од 100 полицајаца, уз помоћ авиона канадера, покушава да угаси пожар који је избио у депоу гдје је складишти 10.000 комада бомби.

Према ријечима портпарола Министарства одбране Игора Конашенкова, у пожару није страдало ниједно војно лице запослено у депоу.

"Ватра је све захватила и стално се чују експлозије", рекао је Конашенков, који, међутим, није могао да прецизира шта је узрок пожара који се догодио у близини села Пугашјово у близини града Ижевску у централној Русији.

"Јачина експлозија почиње полако да се смањује. Град Ижевск и околна села нису угрожена", наводи се у саопштењу Министарства за ванредне ситуације.

Експлозије војних складишта у Русији су релативно честа, а њихов узрок је најчешће старост опреме и непоштовање мјера безбједности.Оставите одговор