Русија: Погинуо Павел Карелин

Павел Карелин, најбољи руски скијаш-скакач, погинуо је данас у саобраћајној несрећи у 21. години. "Трагична смрт Павела Карелина представља огроман и ненадокнадив губитак за руски спорт", саопштила је руска скијашка федерација. У саопштењу се наводи да је Карелин био прави вођа тима и велика нада за Олимпијске игре у Сочију 2014. године. Полиција је саопштила […]

недеља, 9 октобра, 2011 / 18:06

Павел Карелин, најбољи руски скијаш-скакач, погинуо је данас у саобраћајној несрећи у 21. години.

"Трагична смрт Павела Карелина представља огроман и ненадокнадив губитак за руски спорт", саопштила је руска скијашка федерација.

У саопштењу се наводи да је Карелин био прави вођа тима и велика нада за Олимпијске игре у Сочију 2014. године.

Полиција је саопштила да је Карелин погинуо рано јутрос када се његов аутомобил "мерцедес" сударио са другим возилом на аутопуту у близини Нижњег Новгорода, око 570 километара источно од Москве.

Карелин никада није побиједио у Свјетском купу, али је прошле сезоне освојио друго мјесто у склопу Новогодишње турнеје у њемачком Гармиш-Партенкирхену 1. јануара ове године.

Прошлу сезону је Карелин завршио на 23. мјесту у укупном пласману Свјетског купа.

Он је учествовао на Олимпијским играма у Ванкуверу 2010. године гдје се пласирао на 10. мјесто у екипном такмичењу и 33. у појединачном.Оставите одговор