Русија: Кад смо ми Американцима јавили да су Царнајеви опасни

Русија је 2011. затражила од америчког Федералног истражног бироа (ФБИ) да покрене истрагу о старијем од двојице браће осумњичених за бомбашки напад на Бостонском маратону, Тамерлану Царнајевом, открио је агенцији Ројтерс неидентификовани извор из америчке полиције. ФБИ је саопштио да интервју са Царнајевим, који је спроведен прије двије године на основу дојаве једне стране владе, […]

понедељак, април 22, 2013 / 12:37

Русија је 2011. затражила од америчког Федералног истражног бироа (ФБИ) да покрене истрагу о старијем од двојице браће осумњичених за бомбашки напад на Бостонском маратону, Тамерлану Царнајевом, открио је агенцији Ројтерс неидентификовани извор из америчке полиције.

ФБИ је саопштио да интервју са Царнајевим, који је спроведен прије двије године на основу дојаве једне стране владе, као и провера његових путовања, активности на Интернету и личних познанстава, "нису указали на било какву терористичку активност" у то време.

Тамерлан Царнајев (26) је убијен у полицијској потјери јуче, а драматична потрага за деветнаестогодишњим Џохаром, због које је цијели град био затворен, а бостонско предграђе Вотертаун практично претворено у војни камп, трајала је читав дан.

Старији од браће Царнајев се сумњичи да је заједно са млађим Џохаром 15. априла активирао двије бомбе близу финиш линије маратона, усмртивши троје људи и ранивши око 180, што је најгори напад у САД од терористичких напада на Њујорк и Вашингтон 11. септембра 2001.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *