Русија гради прву нуклеарну електрану у Вијетнаму

ХАНОЈ – Односи Русије и Вијетнама имају карактер стратешког партнерства, изјавио је вијетнамски предсједник Нгујен Мин Триет после разговора са руским колегом Дмитријем Медведевим. „Русију и Вијетнам одавно повезују пријатељски односи и узајамно повјерење”, рекао је вијетнамски лидер на заједничкој конференцији за новинаре у Ханоју, после потписивања неколико билатералних споразума, пренио је Итар-тас с, не […]

недеља, октобар 31, 2010 / 22:33

ХАНОЈ – Односи Русије и Вијетнама имају карактер стратешког партнерства, изјавио је вијетнамски предсједник Нгујен Мин Триет после разговора са руским колегом Дмитријем Медведевим.

„Русију и Вијетнам одавно повезују пријатељски односи и узајамно повјерење”, рекао је вијетнамски лидер на заједничкој конференцији за новинаре у Ханоју, после потписивања неколико билатералних споразума, пренио је Итар-тас с, не наводећи о каквим је документима ријеч.

Помоћник руског предсједника Сергеј Прихотко најавио је, уочи посјете Вијетнаму, да ће двије земље, између осталог, потписати споразум о израдњи прве нуклеарне електране у Вијетнаму.

Нгујен Мин Триет је истакао да односе двају земаља карактерише стратешко партнерство.

Према његовим ријечима, Вијетнам би волио да развија односе са Русијом у многим сферама.

Он је оцијенио и да Москва има значајну улогу у међународној арени.

„Русија може знатно да допринесе очувању стабилности у свијету и региону”, закључио је предсједник Вијетнама.

Медведев је данас започео посјету Ханоју полагањем вијенаца код споменика палим јунацима и у маузолеју Хо Ши Мина.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *