Русија: Експлодирала самохотка, 4 погинула

На вjежбама јединица 106. Тулске дивизије Ваздухопловно-десантних снага у Псковској области Русије четири војника погинула су данас а један је рањен, јавила је агенција Итар-Тасс, позивајући се на Министарство одбране. Према ријечима званичног представника Министарства, током практичне фазе тактичких вјежби на полигону је унутар једне самоходне артиљеријске инсталације "Нона" калибра 120 милиметара непланирано експлодирала граната. […]

среда, 13 априла, 2011 / 18:40

На вjежбама јединица 106. Тулске дивизије Ваздухопловно-десантних снага у Псковској области Русије четири војника погинула су данас а један је рањен, јавила је агенција Итар-Тасс, позивајући се на Министарство одбране.

Према ријечима званичног представника Министарства, током практичне фазе тактичких вјежби на полигону је унутар једне самоходне артиљеријске инсталације "Нона" калибра 120 милиметара непланирано експлодирала граната.

У експлозији су погинула четири члана посаде самоходке, а један је рањен.

Итар-Тасс наводи да је војно тужилаштво Западног војног округа почело провјеру поштовања прописа о чувању живота и здравља војника, као и поштовања правила безбједности при одржавању гађања.