Русија ће помоћи Кипру у превазилажењу кризе

Предсједник Русије Владимир Путин обећао је да ће Русија помагати Кипру у превазилажењу посљедица дужничке кризе. „Договорили смо се да активно подстичемо компаније и банке двије земље на даље проширење обострано корисне сарадње“, рекао је руски лидер после разговора са предсједником Кипра, Никосом Анастасиадисом. Руски предсједник је увјерен да Русија и Кипар, дјелујући заједно, могу […]

четвртак, фебруар 26, 2015 / 10:43

Предсједник Русије Владимир Путин обећао је да ће Русија помагати Кипру у превазилажењу посљедица дужничке кризе.

„Договорили смо се да активно подстичемо компаније и банке двије земље на даље проширење обострано корисне сарадње“, рекао је руски лидер после разговора са предсједником Кипра, Никосом Анастасиадисом.

Руски предсједник је увјерен да Русија и Кипар, дјелујући заједно, могу да врате спољнотрговински промет на позитивне цифре, пренио је Тас.

„У 2014. години трговински промет између двије земље је смањен првенствено због тржишних фактора – пада цијене нафте“, указао је Путин и додао су негативан утицај имале и антируске санкције ЕУ „и наше узвратне мјере“.

„Међутим, увјерен сам да радећи заједно и циљано, можемо поправити ситуацију и вратити међусобну трговину на путању раста“, истакао је руски предсједник.

Русија ће размотрити питања о раду рударских компанија у ексклузивној економској зони Кипра, казао је Путин.

Минимизирање економских односа ЕУ и Русије неизбјежно ће довести до губитка губитка конкурентности еврозоне у дугорочном периоду, указао је руски предсједник у разговору с кипарским колегом.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор