07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Руси спремају одговор за НАТО ракетни штит

Предсједник Русије Дмитриј Медведев оценио је данас да оружане снаге те земље морају спремити одговор на планове САД за установљење противракетног штита. Премда се дипломатски напори настављају, Русија мора бити спремна да пружи војни одговор на штит који НАТО припрема под вођством САД, рекао је Медведев. Према његовим ријечима, које преносе руске новинске агенције, потребно […]

уторак, 20 марта, 2012 / 17:20

Предсједник Русије Дмитриј Медведев оценио је данас да оружане снаге те земље морају спремити одговор на планове САД за установљење противракетног штита.

Премда се дипломатски напори настављају, Русија мора бити спремна да пружи војни одговор на штит који НАТО припрема под вођством САД, рекао је Медведев.

Према његовим ријечима, које преносе руске новинске агенције, потребно је да Русија до 2017 или 2018. године припреми узвратне мјере.

НАТО је раније саопштио да жели сарадњу са Русијом у вези са противракетним штитом, али је одбио приједлог Москве за заједничко управљење пројектом.

Сјеверноатлантска алијанса тврди да штит треба да послужи за одбрану од иранске ракетне претње.

Пошто НАТО и Русија нису постигле споразум о сарадњи, Медведев је затражио гаранције од САД да његова земља неће бити на мети будућег штита.

Медведев је чак запријетио да ће руски нуклеарни пројектили бити окренути ка штиту уколико споразум не буде постигнут. Коментариши