Руси конзервирају снијег, да буде спреман за олимпијаду

Русија је почела конзервирање велике количине снијега како би била сигурна да Зимске олимпијске игре у Сочију 2014. године неће бити поремећене неповољним временским условима. Организациони комитет Олимпијских игара конструисао је огромно складиште у скијалишту Роза кутор, гдје ће од 15. априла бити чувано 450.000 метара кубних снијега. У овом центру биће одржана такмичења у […]

среда, март 27, 2013 / 14:58

Русија је почела конзервирање велике количине снијега како би била сигурна да Зимске олимпијске игре у Сочију 2014. године неће бити поремећене неповољним временским условима.

Организациони комитет Олимпијских игара конструисао је огромно складиште у скијалишту Роза кутор, гдје ће од 15. априла бити чувано 450.000 метара кубних снијега. У овом центру биће одржана такмичења у скијању и сноубордингу, пренио је АФП.

Залихе снијега биће прекривене слојем пилотине дебљине 40 центиметара, што ће омогућити да снијег преживи прољеће, љето и јесен уз минимално топљење.

Специјалну технологију конзервирања снијега осмислила је једна финска компанија.

Близина Црног мора и природна влажност ваздуха у региону Сочија гарантују да ће током зиме 2014. године бити довољно сњежних падавина, али организатори нису жељели ништа да ризикују.Оставите одговор