21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Руси до 01.06.2020. забрањују извоз маски и антивирусних лијекова

Руска влада је због ширења коронавируса изрекла привремену мјеру забране извоза, неких медицинских производа и опреме, укључујући заштине маске и анитивирусне љекове, која ће важити до 1. јуна.

четвртак, 5 марта, 2020 / 18:34

Забрану је потписао премијер Русије Михаил Мишустин.

"Изриче се привремена мјера забране извоза из Руске Федерације производа са листе у прилогу, са изузетком када су у саставу хуманитарне помоћи, а на основу одлуке Владе, као и увоза дјелова и материјала који су дио ових производа од појединаца", пише у одлуци, преноси ТАС С.

Министарство индустрије и трговине наводи да се на листи налазе заштитне наочаре, респираторна заштитна опрема, антивирусни љекови, рукавице и одијела.

"Напомињем да се ова уредба не односи на производе који би се слали као међународна хуманитарна помоћ (укључујући и Кину)", рекао је министар индустрије и трговине Денис Мантуров.

Према ранијим извјештајима, око 1,5 милиона заштитних медицинских маски производи се дневно у Русији.