Рукометни првак свијета је домаћин Шпанија

Рукометна репрезентација Шпаније нови је шампион света, пошто је у финалу на домаћем терену декласирала Данску 35:19 (18:10). ’Фурија’ је од почетка меча контрама стављала на огромне муке Данце, а у потпуности је заустављен Микел Хансен, прва звезад Скандинаваца. Шпанија је на крилима 20 хиљада бучних навијача повела са 13:8 у 23. минуту, а до […]

недеља, 27 јануара, 2013 / 19:00

Рукометна репрезентација Шпаније нови је шампион света, пошто је у финалу на домаћем терену декласирала Данску 35:19 (18:10).

’Фурија’ је од почетка меча контрама стављала на огромне муке Данце, а у потпуности је заустављен Микел Хансен, прва звезад Скандинаваца. Шпанија је на крилима 20 хиљада бучних навијача повела са 13:8 у 23. минуту, а до краја полувремена поготком Агинагалдеа у последњим секундама било је 18:10.

Јасно је било да је питање побједника већ тада ријешено, али Шпанци се нису опуштали и до краја су потпуно разбили Данце.

Најефикаснији у тиму Шпаније био је Хоан Канељас са седам голова, Валеро Ривера постигао је шест, а по пет су уписали Хулен Агинагалде и Хорхе Македа. Бриљирао је и Арпад Штербик са 14 одбрана.

Блиједу Данску предводили су Мелегард и Сендергард са по четири гола, Хансен је дао само два, а заустављене су и његове маестралне асистенције из претходног дела шампионата.Оставите одговор