Рукомет: Сљедеће сезоне регионална лига

Регионална лига за рукометаше или С-лига стартоваће 27. августа ове године са 14 клубова из седам земаља, а сезона ће бити завршена крајем марта 2012. фајнал-фором, на којем ће наступити четири најбоље екипе послије лигашког дијела такмичења. – Ово се знало и раније, али је потврђено на посљедњем састанку који је одржан у Београду. Одлучено […]

уторак, март 1, 2011 / 15:27

Регионална лига за рукометаше или С-лига стартоваће 27. августа ове године са 14 клубова из седам земаља, а сезона ће бити завршена крајем марта 2012. фајнал-фором, на којем ће наступити четири најбоље екипе послије лигашког дијела такмичења.

– Ово се знало и раније, али је потврђено на посљедњем састанку који је одржан у Београду. Одлучено је да канцеларија лиге буде у Загребу, а техничку комисију чиниће Aнте Aнчић из Хрватске, Драган Начевски из Македоније и Миодраг Максимовић из Србије.

Свечано потписивање свих докумената о старту С-лиге биће 18. марта у Београду, а ускоро ће бити расписан и конкурс за маркетиншку агенцију која ће се бавити тим аспектом лиге, те ТВ правима – истакао је генерални секретар Рукометног савеза БиХ Смајо Карачић.

Од 14 клубова 11 ће бити са простора бивше Југославије.

– Рукометни савез БиХ имаће три представника и то три екипе које буду најбоље на крају овог првенства. По два учесника даће Србија, Хрватска, Македонија и Црна Гора и тиме се долази до броја 11. Као што је познато, на овим састанцима били су представници пољских клубова Висле и Килцеа, те словачког Татран Прешова. Са та три клуба комплетирали бисмо списак учесника за прву сезону, али је потребно да што прије доставе сагласност својих савеза о учешћу С-лиги. Уколико не добију потребну документацију, лигу ће попунити клубови из земаља бивше Југославије, а видјећемо по којем ће то систему бити – нагласио је Карачић.

Заинтересованост за наступ у овом такмичењу показали су и Мађари, али тек од сљедеће сезоне.

– Мађарска ће прве године имати своје посматраче и вјероватно ће се у сезони 2012/2013. укључити у такмичење. Једно је сигурно, све ће се знати послије сљедећег састанка. Оно што је већ сада извјесно је да ће генерални спонзор С-лиге бити "Ерсте Банк – Спаркассе" – додао је Карачић.
ТАБЕЛЕ:

Према тренутном стању на табелама учесници Регионалне лиге (С-лиге) били би ови тимови: Босна (С), Борац м:тел, Извиђач (БиХ), Партизан, Црвена звезда (Србија), Загреб, Нексе (Хрватска), Металург, Вардар (Македонија), Ловћен, Мојковац (Црна Гора), док би Пољску представљали Висла и Килце, а Словачку Татран Прешов.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *