Рубен или Рубикова коцка: 11 ухапшених предато тужилаштву

Свих 11 ухапшених у акцији "Рубен" предато је синоћ у надлежност Специјалног тужилаштва Републике Српске. Специјално тужилаштво ће против њих предложити мјеру притвора, а они ће бити предмет надлежности Посебног одјељења за организовани криминал Окружног суда Бањалука. Осталих 20 ухапшених биће пуштено на слободу. Полицијски службеници Управе за борбу против тероризма и екстремизма МУП-а, ухапсили […]

петак, 8 маја, 2015 / 09:08

Свих 11 ухапшених у акцији "Рубен" предато је синоћ у надлежност Специјалног тужилаштва Републике Српске.

Специјално тужилаштво ће против њих предложити мјеру притвора, а они ће бити предмет надлежности Посебног одјељења за организовани криминал Окружног суда Бањалука. Осталих 20 ухапшених биће пуштено на слободу.

Полицијски службеници Управе за борбу против тероризма и екстремизма МУП-а, ухапсили су 31 лице из Бањалуке, Градишке, Шипова, Приједора, Новог Града, Козарске Дубице, Теслића, Добоја, Вукосавља, Вишеграда, Сребренице и Власенице.

У оквиру акције "Рубен" претресене су 32 локације.

Полиција је код ухапшених пронашла оружје, муницију, панцире, униформе, пропагандни материјал, заставе са арапским натписима, а изузети су и рачунари и њихови мобилни телефони.