РТВ претплата иде овако до 30. јуна

Савјет министара БиХ усвојио је данас измјене Закона о Јавном РТВ сервису, према којима је рок кориштења тренутног система наплате РТВ таксе продужен до 30. јуна. Из Савјета министара БиХ саопштено је да је Министарство комуникација и транспорта задужено да хитно припреми нови закон којим би било омогућено одрживо финансирање јавних РТВ система. Савјет министара […]

четвртак, 4 фебруара, 2016 / 17:31

Савјет министара БиХ усвојио је данас измјене Закона о Јавном РТВ сервису, према којима је рок кориштења тренутног система наплате РТВ таксе продужен до 30. јуна.

Из Савјета министара БиХ саопштено је да је Министарство комуникација и транспорта задужено да хитно припреми нови закон којим би било омогућено одрживо финансирање јавних РТВ система.

Савјет министара БиХ размотрио је информацију Дирекције за европске интеграције о програмирању ИПА средстава, те о потребним припремама за учешће БиХ на самиту у Паризу у оквиру Берлинског процеса и кандидовању пројеката у оквиру Агенде за повезивање.

Закључено је да Министарство комуникација и транспорта успостави радну групу за припрему приједлога стратегије за промет за БиХ, која би требало да буде припремљена до јула како би била обезбијеђена даља финансијска подршка отвореним Јавним позивом за суфинансирање инвестиционих пројеката кроз програм 2016 и отворени јавни позив за инфраструктурне пројекте у оквиру 15. рунде за техничку асистенцију Инвестиционог фонда за Западни Балкан.

Министарство спољне трговине и економских односа наставиће даљи рад на финализацији припремљених приједлога пакета стратешких докумената за околину кроз већ успостављене радне групе које су их и припремале ради њиховог усвајања на одређеним нивоима власти у БиХ, а имајући у виду отворена два јавна позива за инфраструктурне пројекте.

Ресорно министарство успоставиће радну групу за припрему приједлога стратегије за енергију за БиХ и што хитније почети рад на припреми текста стратегије.

Министарство спољне трговине и економских односа, најкасније до краја фебруара, доставиће Савјету министара на усвајање приједлог акционог плана за обновљиве изворе енергије на нивоу БиХ, чиме се директно омогућава подношење апликације БиХ у овој области кроз отворени јавни позив за инфраструктурне пројекте у оквиру 15. рунде Инвестиционог фонда за Западни Балкан.

На данашњој сједници у Сарајеву утврђен је Приједлог споразума између Савјета министара БиХ и Владе Србије о међународном друмском превозу путника и терета, а усвојен је и Извјештај о вођењу преговора ради усаглашавања овог споразума.

Закључивањем споразума унапређује се друмски превоз путника и терета, који се обавља као јавни превоз или превоз за сопствене потребе између двије земље, те у транзиту преко њихове територије, чиме се интензивира развој трговинских и економских односа БиХ и Србије.

Савјет министара БиХ одредио је министра безбједности у Савјету министара БиХ Драгана Мектића да потпише донацију Кине БиХ у опреми за скенирање која је намијењена аеродромима и царинским терминалима, у износу од 4.500.000 евра.